10 tineri curajoși au prezentat propriul discurs

10 tineri curajoși au prezentat propriul discurs

Astăzi, la sediul Direcției de Servicii Sociale Brașov, 10 tineri cu dizabilități intelectuale și-au consolidat abilitățile de lider sprijiniți de părinți, bunici și profesori. Ei au învățat care sunt calitățile unui tânăr lider și cum pot susține un discurs în fața publicului. Rând pe rând, cei 10 tineri curajoși au pășit în fața audienței și și-au prezentat propriul discurs. Îi felicităm pentru că s-au descurcat minunat!

În același timp, 10 profesori de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, Liceul Tehnologic ”Victor Jinga” și de la Colegiul Tehnic Transilvania au participat la seminarul de instruire Participă! la sediul Direcției de Servicii Sociale Brașov. Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale, au primit manualul profesorului Participă! și au învățat cum pot contribui la incluziunea elevilor cu dizabilități intelectuale în școală.

Mulțumiri speciale Direcției de Servicii Sociale Brașov pentru găzduire!

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat și 950 de elevi din școli de masă din cele șase orașe vor fi educați cu ajutorul manualului Participă!

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni în șase orașe.

Lasa un comentariu