24 sportivi Special Olympics România copii și tineri cu dizabilități intelectuale, aleargă în #TeamSpecialOlympics   la cea de-a 10-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București organizat de Bucharest Running CLUB

24 sportivi Special Olympics România copii și tineri cu dizabilități intelectuale, aleargă în #TeamSpecialOlympics la cea de-a 10-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București organizat de Bucharest Running CLUB

București,

13.10.2017

 

24 sportivi Special Olympics România

copii și tineri cu dizabilități intelectuale, aleargă în

#TeamSpecialOlympics

 la cea de-a 10-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București organizat de Bucharest Running CLUB

 

În data de 14 octombrie 2017, 24 sportivi Special Olympics România, copii și tineri cu dizabilități intelectuale, vor alerga pentru prima dată într-un număr așa de mare, la Raiffeisen Bank Maratonul București la trei curse: Fun Race, Cursa Adolescenților și Cursa Copiilor. Toți vor promova potențialul nelimitat al sportivilor cu dizabilități intelectuale și dreptul de a face sport pentru un stil de viață sănătos.

Alături de sportivi vor alerga 3 angajați ai Special Olympics România, 17 angajați voluntari ai Electrica SA, împreună cu voluntari, parinți și antrenori la cele trei curse din data de 14 octombrie: Fun Race, Cursa Adolescenților, Cursa Copiilor.

În data de 15 octombrie un grup de 10 alergători vor intra în cursele de Semi-Maraton și Maraton pentru a susține cauza sportivilor noștri.

În total peste 65 de persoane vor alega în #TeamSpecialOlympics în cele doua zile și peste 100 și-au declarat susținerea pentru proiectul sportiv al Special Olympics România.

Este prima dată când avem o echipă așa de mare într-o competiție de masă. Avem alături de noi oameni care cred împreuna cu noi în potențialul nelimitat al sportivilor noștri, care văd abilitățile și care cred în puterea transformatoare a sportului”, declară Cristian Ispas, Director Național al Special Olympics România.

Participarea la acest evenimet este susținută de Societatea Energetica Electrica SA.

În semn de mulțumire pentru susținerea publicului pentru programele și proiectele Special Olympics, alți sportivi, membri ai familiilor și voluntari vor asigura hidratarea prin Sponge Point, alergătorilor la Maraton, la kilometrul 32 în data de 15 octombrie 2017.

Despre Fundația Special Olympics din România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Mai multe detalii despre activitățile noastre sunt pe website-ul oficial, www.specialolympics.ro, și pe pagina de Facebook, www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania.

Persoane de contact: Emilia Ispas, e.ispas@specialolympics.ro, 0741.176.205, Corina Gilcă, c.radu@specialolympics.ro

Despre Societatea Energetică Electrica S.A

Grupul Electrica este lider pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 ani.

Cu aproximativ 10.000 de angajați, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienți și are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.rowww.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

Lasa un comentariu