Forumul sportivilor lideri și al familiilor Special Olympics

Forumul sportivilor lideri și al familiilor Special Olympics

                       

 

INVITAȚIE DE PRESĂ

FORUMUL SPORTIVILOR LIDERI ȘI AL FAMILIILOR SPECIAL OLYMPICS

3 – 6 OCTOMBRIE 2017, HOTEL SPORT, FUNDATA

Fundația Special Olympics din România organizează în perioada 3-6 octombrie 2017, Forumul Sportivilor Lideri și al Familiilor Special Olympics, la Hotel Sport, Fundata, în cadrul proiectului Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, proiect finanțat de Servier România pe o perioadă de 7 luni.

În cadrul Forumului Sportivilor Lideri și al Familiilor Special Olympics se vor aborda teme legate de: importanța sportului pentru tinerii cu dizabilități intelectuale, rolul familiei în pregătirea antrenamentelor, nutriție pentru o viață sănătoasă, importanța prevenției în cadrul familiei, pași pentru pregătirea unui antrenament de Fitness, înțelegerea conceptului de Wellness, modalități de identificare a stărilor de anxietate și depresie, întocmirea unui discurs. Toate aceste teme vor fi prezentate în sesiuni diferite: adaptate pentru sportivii cu dizabilități intelectuale și separat pentru parinți și specialisti. Se vor organiza sesiuni comune de antrenamente de fitness: prezentarea unui program de exerciții, materiale necesare și măsurarea performanțelor.

Invitații la eveniment sunt din județele: București/Ilfov, Arad, Brașov, Bihor, Satu-Mare, Prahova, Hunedoara, Botoșani, Suceava, Mureș, Timișoara, Maramureș, Cluj-Napoca, Dolj, Caraș-Severin, Argeș, Bacău. Grupul este format din 20 de tineri cu dizabilități intelectuale și 40 de părinți și specialiști.

Despre Proiect

Proiectul Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale are drept scop formarea unui grup de 20 de persoane cu dizabilități intelectuale și a 40 de părinți și/sau specialiști mentori din 15 organizații din 15 județe care să ofere informații și training pentru 400 de persoane cu dizabilități intelectuale și membri ai familiilor din comunitățile din care aceștia fac parte in vederea conștientizării importanței menținerii unui stil de viață sănătos, a prevenției și a practicării sportului.

Despre Fundația Special Olympics din România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Persoane de contact: Emilia Ispas, e.ispas@specialolympics.ro, 0741.176.205, Corina Gîlcă, c.radu@specialolympics.ro

 Despre Servier România

Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări și o cifră de afaceri anuală de 4 miliarde euro în 2016, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancere, boli imuno-inflamatorii, și boli neurodegenerative. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare și își utilizează întregul profit pentru susținerea creșterii.

Lasa un comentariu