Învățători și profesori de la 9 școli și grădinițe la seminarul de instruire Participă!

Învățători și profesori de la 9 școli și grădinițe la seminarul de instruire Participă!

13 învățători și profesori de la 9 școli și grădinițe publice din Călărași au participat azi la seminarul de instruire Participă! la sediul Biblioteca Judeteana Calarasi, filiala ”Orizont”. Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale, au primit manualul profesorului Participă! și le-au ascultat cu emoție pe Alexandra Drăghici și Gabriela-Ana Popîrlan, Sportive Special Olympics și Lideri de Tineret. Alexandra și Gabriela s-au descurcat foarte bine și au reușit să impresioneze prin dorința lor de a-și dovedi abilitățile dar și prin sensibilitatea discursurilor lor.

Profesorii de la Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, Școala Gimnazială ”Carol I”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Colegiul Economic, Colegiul Agricol ”Sandu Aldea”, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu”, Grădinița cu Program Prelungit ”Amicii”, Grădinița cu Program Prelungit ”Brotăcelul”, Grădinița cu Program Prelungit ”Step by Step” din Călărași au discutat despre provocările învățământului incluziv, despre cum pot crea școli și medii prietenoase pentru toți copiii.

Mulțumiri speciale doamnei Zeța Pompilia de la Asociația ”Noi Orizonturi” din Călărași care a reușit să aducă alături de noi un grup de profesori inimoși și gazdelor de la Biblioteca Judeteana Calarasi, filiala ”Orizont”.

Avem acum pe rafturile Bibliotecii manualul ”Participă!” care așteaptă să fie răsfoit de persoanele interesate de abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat și 950 de elevi din școli de masă din cele șase orașe vor fi educați cu ajutorul manualului Participă!

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni în șase orașe.

Lasa un comentariu