Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, întâlnire cu sportivii Special Olympics România din lotul de Abu Dhabi

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, întâlnire cu sportivii Special Olympics România din lotul de Abu Dhabi

Cu două zile înainte de plecarea la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, domnul Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, s-a întâlnit cu o parte a sportivilor români. Cu dorința de a le ura succes să câștige cât mai multe medalii și o ședere plăcută în Abu Dhabi și Dubai, Excelența Sa a făcut o fotografie de grup cu sportivii, antrenorul și staff-ul SOR și i-a întrebat pe fiecare ce alte activități mai practică în timpul liber.

La întâlnire au fost prezenți 6 din cei 8 sportivi din lotul de gimnastică artistică, împreună cu Profesor univ. dr. Gabriel Popescu, antrenorul acestora. Discuțiile s-au purtat la sediul ambasadei Emiratelor Arabe Unite, în prezența câtorva diplomați, foarte atenți și drăguți cu sportivii SOR. Pentru tinerii noștri BRAVI atenția acordată de oficialități este un motiv de entuziasm, încredere și energie cu care să pornească în aventura olimpică.

Ospitalitatea gazdelor noastre a continuat cu servirea câtorva preparate tradiționale arăbești (humus, tabouleh cu rodie, falafel etc) foarte apreciate de sportivi și în același timp cu puține calorii, exact așa cum își dorește antrenorul lotului, foarte atent la dieta sportivilor.

Vă reamintim că între 15 – 21 martie se desfășoară, la Abu Dhabi, Jocurile Mondiale  de Vară Special Olympics – cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Din partea României vor participa 35 de sportivi, care vor concura la opt sporturi. Despre lotul de sportivi, precum și o prezentare video a câtorva dintre ei, puteți găsi aici.

La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori vor urmări evenimentul.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Specicial Olympics Romania        Special Olympics Romania

 

Special Olympics Romania

 

Lasa un comentariu