Sportivi Special Olympics joacă baschet în formula 3×3 la Comitetul Olimpic și Sportiv Rom

Sportivi Special Olympics joacă baschet în formula 3×3 la Comitetul Olimpic și Sportiv Rom

Șapte sportivi Special Olympics România au luat parte, pe 11 iulie, la un eveniment care a marcat introducerea baschetului  în formulă 3X3 ca disciplină sportivă la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Sportivii noștri au jucat pe esplanada din fața Casei Olimpice din București un meci demonstrativ de zece minute. S-au pus pasiune în joc și bucurie de a fi alături de alți sportivi profesioniști. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, multipla campioană olimpică la canotaj, Georgeta Andrunache, Alina Dumitru – campioană olimpică la judo la Beijing în 2008 și campioana olimpică la canotaj, Viorica Susanu, au împărtășit bucuria de a juca baschet 3×3.

Meciurile de baschet 3X3 au avut loc pe esplanada din fața clădirii Comitetului Olimpic și Sportiv Român din apropierea Arcului de Triumf. Mădălina, George, Adi, Mohammad, Stelian, Alex și Bogdan au fost coordonați de antrenorul de baschet, Alin Săftel, asist.univ.drd. la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Un alt meci demonstrativ în care s-a jucat baschet 3X3 , de această dată din scaun rulant, a fost susținut de sportivii Fundației Motivation România.

La final, baschetbaliștii Fundației Motivation România și ai Special Olympics România au primit plachete, tricouri și promoționale cu însemnele olimpice.

 

 

Lasa un comentariu