Campionatul Național de Fotbal Unificat și-a desemnat câștigătorii

Într-un peisaj rupt din poveste și în cel mai clar și curat aer de munte, aproximativ 190 de fotbaliști Special Olympics și-au disputat trofeul Campionatului Național de Fotbal Unificat.  10 echipe de băieți și 7 echipe de fete din județele Arad, Brăila, Cluj, Covasna, Gorj, Iași, Mehedinți, Neamț, Salaj, Sibiu, Prahova, Vâlcea, câștigătoare ale turneelor regionale, s-au reunit, astfel, la etapa finală a Campionatului Național de Fotbal Unificat, desfășurat între 6 și 8 iunie a.c., la Sântămăria Orlea, în județul Hunedoara.

Fiecare lot înscris în Campionatul Național de Fotbal Unificat are un număr de 11 jucători din care 6 sunt sportivi Special Olympics și 5 parteneri fără dizabilități. Meciurile s-au derulat în formații de 7 contra 7 (4 sportivi Special Olympics și 3 parteneri fără dizabilități) și au avut două reprize a câte 12 minute, pe teren redus.

Primele 4 echipe clasate la cele două secțiuni (fete și băieți) au fost:

Competiția feminină

  1. Școala Gimnazială Râmnicelu – Brăila
  2. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava
  3. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca (în colaborare cu Șc. Gimnazială „Ion Agârbiceanu”)
  4. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad (în colaborare cu Șc. Gimnazială „Adam Muller Guttenbrunn„ Zăbrani – Arad)

Competiția masculină

  1. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei – Sălaj
  2. Școala Gimnazială Râmnicelu – Brăila
  3. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Filipeștii de Târg – Prahova
  4. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Drobeta Turnu Severin (Șc. Gimnazială nr. 6 – Drobeta Turnu Severin)

Toți membrii loturilor au primit medalii, tricouri și mingi. Campionatul Național de Fotbal Unificat a fost organizat de Fundația Special Olympics în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, prin proiectul FOTBAL FOR HOPE derulat de FIFA!

Lasa un comentariu