Cu Raluca Avram, despre sport

Raluca Avram este clujeancă, are 30 de ani și e îndrăgostită de dans sub toate formele lui. A făcut până acum balet, dansuri populare, zumba, vals, dans contemporan. Toate i-au umplut inima de bucurie. Raluca îndrăgește tare mult și gimnastica aerobică, o practică sngură acasă și odată pe săptămână merge la sală să facă antrenament sub îndrumarea unui antrenor.

Raluca se pregătește să devină trainer pentru sportivi la fel ca ea. Raluca Avram va reprezenta Special Olympics România la un seminar internațional de fitness unde va învăța cele mai bune tehnici ToT (training of trainers) pentru a ajuta sportivi asemenea ei, dar și tineri fără dizabilități, să aibă o viață sănătoasa prin sport și nutriție adecvate. Proiectul va fi prima inițiativă de acest fel din România.

Raluca este pasionată și de bucătărie, muzică, curățenie, munca de la atelierul Active Down Studio din Cluj-Napoca și de munca de reporter. De doi ani este reporter de teren la emisiunea „Fără prejudecăți” de la TVR Cluj. A intrat în echipă în urma unui interviu cu moderatorul emisiunii Ovidiu Damian și un psiholog. Cu toate ca este o persoană destul de timidă, munca în televiziune este pentru ea prilej de descoperire a unei lumi noi pline de fascinație.

Și nu în ultimul rând, Raluca este pasionată concursurile de Miss. În 2015 a câștigat titlul de Miss Down în cadrul unui concurs organizat în orașul ei.

Raluca Avram a fost ultima dată la Jocuri Mondiale de Iarnă ca sportivă, în 2013. A concurat la proba de mers pe zăpadă și a luat locul III la Jocurile Mondiale de Iarnă din Coreea de Sud. Raluca este absolventă a Școlii Speciale nr.1 din Cluj-Napoca, dar și a Școlii de Arte și Meserii, cu specializarea tehnician horticultor. A terminat fiecare an ca premiantă, iar din 2010 s-a alăturat unui grup de alți tineri cu sindrom Down pentru a practica activități culturale sau sportive la Centrul Educațional „Raluca”- un centru multifuncţional, care combină funcţiile unui centru de zi educaţional cu unul de pregătire profesională.

Lasa un comentariu