Flacăra Speranței deschide Jocurile Naționale Special Olympics

Flacăra Speranței deschide Jocurile Naționale Special Olympics

Flacăra Speranței simbolizează scopul Special Olympics: să pună în lumina reflectoarelor potențialul și abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Flacăra Speranței are o poveste care începe în 1981, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa lui Richard LaMunyon, șeful Poliției din Wichita, Kansas. Împreună cu un coleg, el a gândit Cursa Flăcării Speranței pentru Special Olympics ca o modalitate de a stabili o relație de parteneriat între forțele locale de ordine, comunitate și Special Olympics.

Pentru lumea Special Olympics, Flacăra Speranței este echivalentul Flăcării Olimpice; în mod tradițional, la nivel internațional, întregul parcurs al acestei flăcări este organizat de Law Enforcement Torch Run, grup de forțe de ordine partener al Special Olympics. Flacăra Speranței este purtată în orașul gazdă către locul de desfășurare a Ceremoniei de Deschidere a Jocurilor Naționale, de către sportivi Special Olympics, sportivi de performanță, reprezentanți ai forțelor de ordine și alți invitați speciali.
În România, Cursa Flăcării Speranței a fost pentru prima dată organizată în 2002, țara noastră fiind a 41-a țară care o adoptă.

Pentru Jocurile Mondiale Special Olympics, conform tradiției, Flacăra Speranței este aprinsă de razele soarelui pe Dealul Pnyx de lângă Templul Olympius din Atena, Grecia, în cadrul unei ceremonii care celebrează frumusețea, prietenia, puterea și respectul.

La ediția din 2017 a Jocurilor Naționale Special Olympics, care are loc la Baia Mare în perioada 2-5 iunie, flacăra este purtată către Sala Sporturilor de reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” și ai Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, precum și sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics participanți la competiție.
Traseul flăcării este următorul: punct de pornire strada Gheorghe Șincai, strada Culturii, Bulevardul București, Bulevardul Unirii, punct final Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

Lasa un comentariu