Forumul Sportivilor Lideri și al Familiilor, 3-6 octombrie 2017, Fundata, Județul Brașov

Forumul Sportivilor Lideri și al Familiilor, 3-6 octombrie 2017, Fundata, Județul Brașov

                           

 

Special Olympics România a organizat Forumul Familiilor și al Sportivilor Lideri Special Olympics, activitate ce s-a desfășurat în perioada 3-6 octombrie 2017 la Fundata, Hotel Sport, Județul Brașov și care face parte din proiectul „Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale”, finanțat de către Servier Pharma.

Participanții au fost 24 de tineri cu dizabilități intelectuale și 37 de membri de familie și specialiști din București/Ilfov, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Timiș.

S-au abordat următoarele teme: importanța sportului pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, rolul familiei în pregătirea antrenamentelor, nutriția- obiceiuri alimentare pentru o viață sănătoasă, importanța controalelor medicale periodice (prevenția primară și secundară), pași în organizarea unui antrenament de Fitness (materiale necesare, sala, tipuri de exerciții, hidratare), înțelegerea conceptului de Wellness, modalități de identificare a stărilor de anxietate și depresie/intervenția terapeutică, întocmirea și prezentarea unui discurs.

Prezentările s-au făcut în sesiuni diferite: adaptate pentru sportivii cu dizabilități intelectuale și separat pentru părinți și specialiști.
Partea teoretică a fost dublată de sesiuni comune de antrenamente de fitness organizate în sala de sport a complexului sportiv. În cadrul acestora, toți participanții și-au însușit programul de exerciții, au testat materialele și echipamentele.

Întregul eveniment s-a desfășurat cu sprijinul Servier Pharma.

Lasa un comentariu