Incluziune și dezvoltare pentru tineri lideri Special Olympics România la ARAD

Incluziune și dezvoltare pentru tineri lideri Special Olympics România la ARAD

O poveste, mult entuziasm și încrederea că într-o zi bulgărele mic al integrării va deveni unul din ce în ce mai mare. De atât este nevoie pentru a schimba lumea! Și cine ar putea să o facă mai bine dacă nu tinerii? Și atunci nu vom mai vorbi despre tineri cu și fără dizabilități, ci doar despre tineri ai unei generații unite de respect și drag de oameni.

Astăzi a fost rândul tinerilor arădeni să ducă bulgărele mai departe, coordonați  cu pasiune de prietena Special Olympics Georgiana Bighescu, Tânăr Lider și reprezentant la României în Comitetul de Tineret Special Olympics Europe/Eurasia. 10 elevi ai Colegiului Național ”Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad au ascultat poveștile sportivilor Special Olympics România: Mara Oprea, Samuel Tofan și Ovidiu Botaș despre cât este de important să fii BRAV în încercarea ta, oricare ar fi aceea și au aflat de la Georgiana cât de multe lucruri bune poți face devenind voluntar sau poate chiar tânăr lider al comunității tale. Apoi s-au mutat cu toții la sala de sport unde li s-au alăturat alți 14 sportivi Special Olympics. 2 clase de elevi au venit să susțină din tribună activitățile sportive.

Activitatea s-a derulat în parteneriat cu asociația H.O.P.E și INTEGRA Arad. De asemenea, mulțumim Georgianei pentru toată implicarea ei în organizarea și desfășurarea activităților!

Incluziune și dezvoltare pentru tineri lideri Special Olympics România este un proiect care propune organizarea de întâlniri în școli publice din 4 județe ale României (Arad, Târgoviște, București, Baia – Mare) cu scopul de a pregăti noi lideri de tineret care să împărtășească cu elevii importanța incluziunii sociale.

Elevii vor avea ocazia să afle mai multe despre abilități și dizabilități, despre cum pot contribui la incluziunea socială si la formarea unei generații unificate și despre cum se pot implica activ în mișcarea Special Olympics. Va fi un bun prilej de a interacționa cu sportivi lideri Special Olympics, de a le cunoaște poveștile și, mai ales, performanțele. Pentru a pune în valoare puterea sportului de a schimba mentalități, la finalul fiecărui seminar școlar vom organiza câte un eveniment care vizează incluziunea socială prin activități de sport unificat.

Totodată, vom continua să dezvoltăm rețeaua de organizații de tineret din România și să cooperăm cu acestea. Proiectul este finanțat de Special Olympics Europa-Eurasia prin Programul Erasmus+ și promovat de Special Olympics România.

Lasa un comentariu