Lideri de tineret Special Olympics

Lideri de tineret Special Olympics

Astăzi cercul prieteniei s-a lărgit cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 280 din București. Am povestit cu ei despre dizabilitatea intelectuală, integrare și prietenie! 33 de elevi de clasa a IV a, au ascultat cu interes poveștile de viață ale sportivilor Special Olympics Denisa Iliescu și Șerban Nicolescu.
Fundația Special Olympics din România a susținut un seminar cu scopul de a pregăti noi lideri de tineret Special Olympics care să împărtășească cu elevii importanța incluziunii sociale.

De asemenea, tot la Școala Gimnazială Nr. 280 a avut loc un antrenament și un meci demonstrativ de baschet pentru sportivi cu vârste sub 12 ani. La antrenament au participat 22 de elevi ai școlii, 30 de elevi care ne-au susținut de pe margine, 6 sportivi Special Olympics de la Școala Gimnazială Specială Nr. 5, Denisa și Șerban.

Mulțumim pentru găzduire Școlii Gimnaziale Nr. 280 din București.

”Incluziune și dezvoltare pentru tineri lideri Special Olympics România” este un proiect care își propune organizarea de întâlniri în școli de masă din 4 județe ale României (Arad, Târgoviște, București, Baia – Mare) cu scopul de a pregăti noi lideri de tineret care să împărtășească cu elevii importanța incluziunii sociale. Elevii vor avea ocazia să afle mai multe despre abilități și dizabilități, despre cum pot contribui la incluziunea socială, la formarea unei generații unificate și despre cum se pot implica activ în mișcarea Special Olympics.

Va fi un bun prilej de a interacționa cu sportivi lideri Special Olympics, de a le cunoaște poveștile și, mai ales, performanțele. Pentru a pune în valoare puterea sportului de a schimba mentalități, la finalul fiecărui seminar școlar vom organiza câte un eveniment care vizează incluziunea socială prin activități de sport unificat. Totodată, vom continua să dezvoltăm rețeaua de organizații de tineret din România și să cooperăm cu acestea.

Proiectul este finanțat de Special Olympics Europa-Eurasia prin Programul Erasmus+ și promovat de Special Olympics România.

Lasa un comentariu