Liderii care vor duce mai departe mesajul de incluziune socială, prietenie și toleranță!

Liderii care vor duce mai departe mesajul de incluziune socială, prietenie și toleranță!

10 tineri cu dizabilități intelectuale, însoțiți de 10 părinți, bunici, mătuși, profesori și diriginți au făcut astăzi, la Ploiești, primul pas spre a fi sportivi lideri ai generației lor. Ei au învățat să aibă mai multă încredere în propriile abilități, să își exprime părerile, să scrie și să susțină un discurs în fața publicului. Ei sunt liderii ce vor duce mai departe mesajul de incluziune socială, prietenie și toleranță!

În același timp, 20 de profesori de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Ploiești, Școala Gimnazială din satul Strejnicu, Școala Gimnazială din satul Mărgineanu de Jos, Școala Gimnazială ”G.E. Palade”, Școala Gimnazială din comuna Brazi, Școala ”Dumitru Hera” Bătești, Școala Gimnazială ”Andrei Mureșanu” Ploiești, Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” Ploiești au participat la seminarul de instruire Participă! la Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Ploiești. Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale, au primit manualul profesorului Participă! și au învățat cum pot contribui la incluziunea elevilor cu dizabilități intelectuale în școală.

Georgiana Deancu, sportiv lider Special Olympics, a tinut discursuri emotionante despre realizarile ei sportive.Mulțumiri speciale Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești precum și Clubului Sportiv CONPET pentru găzduire!

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat și 950 de elevi din școli de masă din cele șase orașe vor fi educați cu ajutorul manualului Participă!

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni în șase orașe.

Lasa un comentariu