Michelle Obama acordă Premiul Arthur Ashe fondatoarei mișcării Special Olympics, Eunice Kennedy Shriver

Michelle Obama acordă Premiul Arthur Ashe fondatoarei mișcării Special Olympics, Eunice Kennedy Shriver

Sursa foto: abc7.com. (c) Chris Pizzello/Invision/AP

În cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Espy, cele mai prestigioase premii din lumea sporturilor acordate de către rețeaua TV ESPN, fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a acordat postum Premiul Arthur Ashe pentru Curaj fondatoarei mișcării Special Olympics, Eunice Kennedy Shriver. Premiul a fost ridicat de Tim Shriver, fiul său și Președinte al Special Olympics International.

Mama mea a vrut să fie cunoscută drept o eroină a sportului, iar în seara aceasta a obținut acest lucru. Ea este cu noi aici, în sufletele milioanelor de sportivi Special Olympics. Mișcarea pe care a creat-o în urmă cu 50 de ani nu s-a terminat. Mai avem multe de făcut pentru egalitatea de șanse”, a spus Tim Shriver în discursul său.

Ca parte a acestei ediții a Premiilor Espy, sportivi Special Olympics din Statele Unite sunt recunoscuți pentru faptul că sunt modele pentru comunitățile locale. Fiecare sportiv a primit o scrisoare de felicitare, împreună cu o statuetă Espy.

Premiul Arthur Ashe este unul dintre cele mai prestigioase premii din sport. Cei care primesc acest premiu reflectă spiritul lui Arthur Ashe, demonstrând curaj în fața problemelor vieții și dorința de a-și susține părerile și credințele, indiferent de costuri. Premiul este inspirat de viața lui Ashe; acesta și-a folosti celebritatea și poziția pentru a susține drepturile omului.

Eunice Kennedy Shrive a murit în 2009. Eunice a fost sora Președintelui John F. Kennedy și a senatorilor Robert F. Kennedy and Ted Kennedy. Eunice a creat Special Olympics în 1968, pentru sora ei, Rosemary, care avea o dizabilitate intelectuală. De atunci, Special Olympics este prezentă în peste 170 de țări și folosește sportul pentru a da o șansă la o viață constructivă persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Lasa un comentariu