Povestea BRAVULUI Codruț Moldoveanu

Povestea BRAVULUI Codruț Moldoveanu

Codruț Alexandru Moldoveanu este un tânăr de 19 ani, cu Sindrom Down, din Ploiești. A terminat școala profesională și, în prezent, este clasa a 11-a la seral la Colegiul Tehnic Nicolae Socolescu. Marele motiv de mândrie al lui și al părinților săi este că toți anii de școală i-a făcut în învățământul de masă. Mama lui își amintește că, de mic copil, Codruț a avut afinități pentru sport și crede că, dacă a reușit să facă față învățământului de masă, este și datorită tenisului, schi-ului, tenisului de masă, baschetului și înotului practicate din copilărie.
La 4 ani, Codruț a primit o paletă de tenis de masă și câteva mingi de la Moș Crăciun, cu care se juca la perete sau făcând duble. Când a mai crescut, văzându-l așa pasionat, părinții i-au cumpărat o masă de joc. A deprins singur tenisul de masă unde își petrece în continuare zilnic câteva ore bune. La 7 ani, a început să ia lecții de tenis de câmp, iar schi practică de la 5 ani. În clasele 1-4 a mai făcut înot la școala cu profil sportiv Grigore Moisil și baschet în clasele 5-8. În afara orelor de școală mai face dans, o pasiune nouă, dar îi place foarte mult și fotbalul.
„La vârsta de 12 ani, Codruț a intrat în echipa Special Olympics România, la recomandarea doamnei profesoare și antrenoare Maria Finichiu. De atunci, a participat la o mulțime de competiții și demonstrații. Cea mai importantă victorie a lui Codruț este însă medalia de aur obținută la proba de schi alpin la ediția de anul trecut a Jocurilor Mondiale de Iarnă, Special Olympics 2017, Murau, Austria”, spune mama lui. Palmaresul său este însă mult mai amplu, cu medalii de aur și argint la competiții naționale Special Olympics. Codruț este și instructor de fitness, conducând antrenamente alături de antrenorul său din Ploiești.
Dacă l-a ajutat sportul și toate competițiile la care participă?
„Foarte mult. Făcea sport și înainte, dar participarea la competițiile Special Olympics l-au făcut și mai motivat și mai ambițios. Își propune să câștige și muncește mult mai mult pentru fiecare medalie”, mărturisește mama lui Codruț.
Ce spune Codruț despre el și despre realizările lui din teren și despre meciurile de la Campionatul Național de Tenis de Masă?

“Am câștigat toate meciurile din seria mea! Eu sunt cel mai tare jucător!”

Campionatul Național de Tenis de Masă de la București a fost organizat cu sprijinul financiar al magazinelor PROFI și al Fundației United Way Romania.

Lasa un comentariu