Poveștile sportivilor Special Olympics cuceresc școlile de masă

Poveștile sportivilor Special Olympics cuceresc școlile de masă

Poveștile sportivilor Special Olympics cuceresc școlile de masă

Pe lângă efortul depus în sălile de antrenament și la competițiile sportive,
la fel de important pentru sportivii Special Olympics este să ajungă ei și poveștile lor la copiii de-o seamă cu ei. Sprijiniți de Fundația Adobe, în programul iLead, facem exact acest lucru – un tur al școlilor în care sportivii noștri se prezintă, devin cunoscuți,  interacționează cu elevii din școlile de masă. Cea mai recentă vizită am făcut-o la Târgoviște unde ne-am întâlnit cu 27 de elevi de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” și de la ”Colegiul Național ”C. Cantacuzino”. Însoțiti de 13 profesori și specialiști și după ce au vorbit la orele „Participă!” despre copiii cu nevoi speciale, ne-au arătat cum văd ei o lume în care abilitățile fiecărei presoane sunt prețuite.

Mesagerii Special Olympics la întâlnirea cu elevii au fost Mihai Denis Pârcălăboiu și Maria Burcea, sportivi lideri Special Olympics, care, prin poveștile lor au arătat încă o dată că performanțele și abilităle fiecărei persoane merită prețuite și puse în valoare.

Copiii și-au dat apoi măsura abilităților sportive în sala de sport.  21 de sportivi Special Olympics de la Asociația ”Eu pot!” și de la CSEI Târgoviște și 21 de elevi de la școlile mai sus meționate s-au întâlnit în sala de sport la un concurs de gimnastică unificată – traseu aplicativ. Motivația a venit de la sportivul lider Mihail Vintilă. Susținuți de părinți, voluntari și colegi de școală, copiii organizați în perechi au arătat că sportul poate clădi #GeneratiaUnificata.

Sportivii lideri Special Olympics și prietenii lor fără dizabilități au demonstrat tuturor ca pot lucra împreună, că au lucruri frumoase de împărtașit, că pot fi alături, lăsând la o parte prejudecățile.
Mulțumim partenerilor de la Universitatea ”Valahia” – Facultatea de Științe Umaniste, Asociației ”Eu POT!”, Clubului Sportiv Târgoviște și Liceului Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu”.

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat și 950 de elevi din școli de masă din cele șase orașe vor fi educați cu ajutorul manualului Participă!

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni in șase orașe.

Lasa un comentariu