Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale.

Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale.

12 învățători și profesori de la 5 școli publice din București au participat azi la Seminarul de Instruire Participă! într-un mediu prietenos, la Seneca AntiCafe. Profesorii au aflat lucruri noi despre persoanele cu dizabilități intelectuale, au primit manualul profesorului Participă! și i-au ascultat cu mare interes pe Mihai Neagu, Sportiv Special Olympics, beneficiar la Asociației Mihai și pe Ana Baltag, Sportiva Special Olympics, Tânăr Lider, ambii elevi ai unor școli de masă din București.

Profesorii de la Școala Gimnazială Principesa Margareta, Școala Gimnazială Nr. 280, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Colegiul Național Grigore Moisil și Școala Gimnazială Nr. 4 din București au discutat despre provocările învățământului incluziv, despre cum pot crea școli și medii prietenoase pentru toți copiii cu abilități diverse urmând a preda elevilor după manualul Participa! insuflând elevilor pe care îi au in clasa dorința de a afla mai multe despre lumea persoanelor cu dizabilități.

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat și 950 de elevi din școli de masă din cele șase orașe vor fi educați cu ajutorul manualului Participă!

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni în șase orașe.

Lasa un comentariu