Profi susține BRAVII sportivi Special Olympics

Profi susține BRAVII sportivi Special Olympics

“Vreau să câștig, dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu BRAV în încercarea mea!” – așa sună jurământul sportivilor Special Olympics. În România sunt declarate 115.931 persoane cu dizabilități intelectuale. În realitate, procentul lor este mult mai mare. Dintre cei declarați, doar o parte au șansa de a fi integrați în societate. O parte dintre ei sunt sportivii Fundației Special Olympics România.

Anul acesta, cu sprijinul financiar al Profi, rețeaua de magazine de proximitate cu cea mai mare extindere geografica din România, jurământul Special Olympics va fi rostit de încă 940 de persoane cu dizabilități intelectuale. Ele, alături de 460 de mentori, voluntari, profesori și membri ai familiei, vor participa la 7 evenimente sportive, însemnând campionate, tabere și jocuri desfășurate în 5 județe și 25 de localități din întreaga țară. Scopul proiectului este acela de a demonstra că, prin sport, persoanele cu dizabilități intelectuale își cresc încrederea în forțele proprii, stima de sine și sunt mai ușor acceptate și integrate în societate. De la înființare și până în prezent, 1.500 de antrenori și voluntari Special Olympics România au antrenat 27.000 de persoane cu dizabilități intelectuale. Miza lor pe termen lung este schimbarea: creșterea încrederii în sine și descoperirea abilităților. Dar schimbarea este un sport de echipă care are nevoie de cât mai mulți jucători.

Dăm așadar startul sezonului competițional 2018 în luna martie, alături de Profi, la București, la Campionatul Național de Tenis de Masă. În aprilie, în București, continuăm cu Campionatul Municipal de Atletism. Săptămâna Europeană a Fotbalului se va derula în perioada mai-iunie la Cluj-Napoca și București și tot în această perioadă organizăm și Jocurile Naționale Special Olympics România, la Târgoviște. În iulie, marcăm 50 de ani de existență a Special Olympics la nivel mondial printr-o zi a Sportului Unificat într-un eveniment desfășurat la București și continuăm în perioada iulie-august cu tabăra de vară de la Brașov în cadrul căreia sportivii cu dizabilități vor fi implicați în programe de antrenament și vor exersa deprinderi care să îi ajute să devină independenți. Încheiem anul la Buzău cu Campionatul de Gimnastică artistică în care gimnaști Special Olympics își vor pune în valoare rezultatele antrenamentelor de peste an la bârnă, sol, sărituri și inele.

Proiectul ”Performanța Socială prin Sport – Medalie pentru Viață” se desfășoară cu sprijinul financiar al magazinelor PROFI și al Fundației United Way Romania.

Mulțumiri magazinelor Profi și succese Bravilor!

 

Lasa un comentariu