Seminar de constientizare si demonstratie de aerobic la Baia-Mare

Seminar de constientizare si demonstratie de aerobic la Baia-Mare

Seminar de constientizare si demonstratie de aerobic la Baia-Mare

Andrei Cupșa, sportiv Special Olympics #SchimbaJocul la Baia-Mare. 37 de elevi și 5 cadre didactice de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, 10 copii și tineri cu dizabilități de la Centrul “Centrul de zi “Luchian”, 7 membri de familie și doi antrenori au aflat despre provocările sportivilor Special Olympics Romania ascultând povestea campionului Andrei Cupșa, discutând despre toleranța, respect și incluziune. Pentru a întelege mai bine povestea Special Olympics toți au luat parte la o demonstrație de aerobic unificat. Sportul unește și transformă veți la Special Olympics. #JoacaUnificat.

Incluziune și dezvoltare pentru tineri lideri Special Olympics România este un proiect care propune organizarea de întâlniri în școli publice din 4 județe ale României (Arad, Târgoviște, București, Baia – Mare) cu scopul de a pregăti noi lideri de tineret care să împărtășească cu elevii importanța incluziunii sociale.

Elevii vor avea ocazia să afle mai multe despre abilități și dizabilități, despre cum pot contribui la incluziunea socială si la formarea unei generații unificate și despre cum se pot implica activ în mișcarea Special Olympics. Va fi un bun prilej de a interacționa cu sportivi lideri Special Olympics, de a le cunoaște poveștile și, mai ales, performanțele. Pentru a pune în valoare puterea sportului de a schimba mentalități, la finalul fiecărui seminar școlar vom organiza câte un eveniment care vizează incluziunea socială prin activități de sport unificat.

Totodată, vom continua să dezvoltăm rețeaua de organizații de tineret din România și să cooperăm cu acestea. Proiectul este finanțat de Special Olympics Europa-Eurasia prin Programul Erasmus+ și promovat de Special Olympics România.

Lasa un comentariu