Sport Unificat și obiective culturale Iluminate în roșu în Săptămâna Incluziunii

Sport Unificat și obiective culturale Iluminate în roșu în Săptămâna Incluziunii

Sport Unificat și obiective culturale Iluminate în roșu în Săptămâna Incluziunii. Așa a arătat pentru Special Olympics România ziua de 19 iulie, zi în care am dorit sa celebrăm prin sport prieteniile persoanelor cu și fără dizabilități intelectuale și ziua în care am vrut să conștientizăm publicul cu privire la Incluziune, prin iluminarea în roșu a Arcului de Triumf și a sediului Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ne-am strâns peste 100 de persoane, tineri, sportivi, părinți, voluntari. Am așteptat să treacă valul de căldură și să fim cât mai aproape de momentul când ziua se îngemănează cu noaptea. Ne-am reunit pe stadionul Federației Române de Atletism – stadionul Iolanda Balaș Șoter – pentru a ne juca și a ne cunoaște mai bine. Am făcut încălzirea, am făcut ștafete, am jucat șotronul, ne-am demonstrat abilitățile individuale cu mingea de fotbal, am jucat cercul prieteniei/ cunoașterii și ne-am bazat unii pe alții la preluarea ”legăturii” când am jucat în echipe. La sfârșit ne-am destins câteva minute cu un dans, ca bucuria să fie deplină. Au fost alături de noi sportivi de la Asociația Down București, Asociația Mâna de Lucru, Asociația Down Plus, Asociația Sindrom Down București, Asociația Be a Butterfly, Asociația Hoffnung, Grup Independent Ghițulescu. Dar și tineri voluntari (#YouthActivation) de la Colegiul Național I.L.Caragiale, Colegiul Național Spiru Haret București, Colegiul Tehnic Media, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza. După gustare, hidratare și o secundă de respiro, ne-am deplasat cu toții în zona Arcului de Triumf.

Evenimentul de vineri a marcat și închiderea unuia dintre proiectele Youth Activation (#ActivareaTinerilor), finanțat de Special Olympics Internațional.

Momentul Incluziunii a fost marcat apoi prin Iluminarea cu lanterne oferite de Asociația Română pentru Iluminat  a sediului Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), printr-un lanț uman făcut de sportivi și voluntari Special Olympics România. Am făcut poze de grup, filmulețe cu momentul Iluminării și ne-am entuziasmat de cum se văd lanternele cu filtre roșii pe clădire. Între timp, filtrele roșii de la Arcul de Triumf ne-au ajutat să semnalizăm cum se cuvine săptămâna Inlcuziunii (celebrată la nivel global de către toți membrii Special Olympics).

Incluziunea este o alegere pe care fiecare dintre noi o poate face. Pentru cei care nu sunt siguri de unde să înceapă, anul acesta am inițiat o petiție, pe care o puteți semna aici – https://bit.ly/2G8Hcut. Incluziunea învață pe toată lumea ce înseamnă dragostea, bunătatea și empatia, de aceea va încurajăm să va alăturati eforturilor Special Olympics de a face #RevolutiaIncluziunii.

Ca bonus pentru sportivii Special Olympics România, pe ecranele magazinului Cocor au rulat toată ziua secvențe cu Bravii. Vă puteți bucura de ele în videoul de aici.

Acțiunea de vineri, 19 iulie, a marcat astfel și împlinirea (în luna iulie) a 51 de ani de la fondarea Special Olympics, de către Eunice Kennedy Shriver. Anul trecut, celebrarea celor 50 de ani s-a făcut printr-un eveniment grandios, despre care am scris aici.

Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy, a fost liderul unei lupte globale pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea de șanse pentru persoanele cu dizabilități. În anul 1968, a pus bazele organizației Special Olympics, care este prezentă, astăzi, în peste 170 de țări. Plecând de la o poveste personală a militat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și a încercat de fiecare dată să aducă în atenția comunității abilitățile semenilor noștri defavorizați. Eunice Kennedy Shriver a crezut cu tărie că o singură persoană poate face diferența și poate schimba lumea. În întreaga lume trăiesc 200 de milioane de persoane cu dizabilități care încă întâmpină greutăți, sunt discriminate social, uneori ascunse sau neglijate.

Partenerul tehnic al evenimentului din 19 iulie a fost Hervis Sports – https://www.hervis.ro/store/

Mulțumim Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic (din cadrul Primăriei Capitalei) pentru Acordul de a ilumina monumentul Arcul de Triumf în culoarea roșie și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru permisiunea de a ilumina această clădire. Suntem recunoscători Centrului Comercial Cocor pentru amabilitatea de a furniza imagini cu sportivii Special Olympics România.

Vă lăsăm în compania fotografiilor făcute de Special Olympics România și de voluntarul David Șerbănescu. Pentru fotografiile făcute de Alexandra Pandrea (voluntar SOR) și Damina Pavel, vă invităm să accesați linkurile: https://www.facebook.com/specialolympicsromania/posts/10158685237913327 și https://www.facebook.com/specialolympicsromania/posts/10158687776718327.

 

 

Lasa un comentariu