Sportivi Special Olympics au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului la Palatul Cotroceni

Sportivi Special Olympics au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului la Palatul Cotroceni

Administrația Prezidențială a României, în parteneriat cu Fundația Special Olympics din România, a organizat miercuri, 31 mai 2017, un eveniment sportiv în aer liber cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Au participat 75 de copii cu dizabilități intelectuale sau deficiențe de auz de la școli și organizații non guvernamentale din București și Târgoviște și copii fără dizabilități  de la Clubul Copiilor Euritmic din București. Consiliul Național al Dizabilității din România a fost reprezentat la eveniment de elevi ai Liceului Tehnologic Special Nr. 3 din capitală și sportivi cu dizabilități intelectuale de la Asociația Down Plus București. Sportivii cu dizabilități au avut alături studenți voluntari de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, antrenori și părinți.

Sub sloganul „Fiecare copil poate fi campion”, copiii participanții la eveniment au parcurs un traseu de gimnastică aplicativă și au primit medalii din partea Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Evenimentul  sportiv a avut drept scop încurajarea unei societăți incluzive, care să accepte și să valorifice potențialul copiiilor cu dizabilități ca membri activi ai comunității.

Lasa un comentariu