They dare to change

They dare to change

Sportivi lideri mai vechi și în devenire și-au început săptămâna într-un cadru școlăresc, la British Council, pentru o scurtă recapitulare despre ce înseamnă să fii sportiv lider, cine sunt și ce rol au mentorii, dar și despre comunicarea și promovarea în mediul virtual cu beneficiile și pericolele ei. Mai mult decât orice, sportivii lideri trebuie sa fie modele, să îi înspire pe ceilalți, astfel încât, ori de câte ori au nevoie să susțină un discurs, să dea un interviu, să vorbească în fața semenilor lor din școlile de masă să o facă ca niște adevărați lideri ai generației unificate.  Luciana, Simona, Ancuța, Bogdan, Denisa, Șerban, Laurențiu, Ionuț le-au povestit colegilor, nu fără emoție, despre pasiunile lor, despre școlile pe care le-au frecventat, sporturile la care se antrenează și competițiile de la care s-au întors cu medalii. Unii dintre ei au venit cu temele făcute de acasă, ceilalți și-au așternut cu grijă ideile pe hârtie și s-au prezentat în fața colegilor.

În a doua parte a workshop-ului, sportivii au învățat lucruri noi despre comunicarea pe rețelele sociale. Au discutat despre ce mesaje și ce fotografii pot posta pe rețelele de socializare, ce rol au hashtag-urile și cum să le aleagă și au făcut mici exerciții pe echipe: au redactat împreună un mesaj urgent pentru un grup de WhatsUp al sportivilor Special Olympics, un mesaj de Facebook și și-au făcut poze pe care le-au postat sub un hashtag stabilit împreună. Nu în ultimul rând, au discutat despre bullying în mediul virtual și nu numai și cum trebuie să reacționeze pentru a se proteja.

Evenimentul face parte din proiectul „I dare to change – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale” prin care ne propunem implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se derulează în șase orașe.

Lasa un comentariu