Tinere lider românce la Global Youth Leadership Summit 2017

Tinere lider românce la Global Youth Leadership Summit 2017

Andreea Pivniceru Mustăreață, sportivă Special Olympics, și Cristiana Iovănel, partener unificat, au participat, în perioada 16 – 22 martie, la Graz, în Austria, la Global Youth Leadership Summit, unde echipe mixte de tineri cu și fără dizabilități intelectuale au învățat cum să acționeze ca lideri în propria comunitate și să contribuie la incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale.

Summit-ul a fost organizat în paralel cu Jocurile Mondiale Special Olympics, așa cum se întâmplă la fiecare ediție. Aceasta deoarece educația este unul dintre pilonii principali ai mișcării Special Olympics.

La Summit au participat echipe din peste 25 de țări din întreaga lume, astfel că tinerele noastre au avut ocazia să lucreze împreună cu omologii lor din țări precum SUA, Italia, Peru, Malaezia, Macao, Filipine, Pakistan etc. Din agenda evenimentului nu au lipsit momente inspiraționale, discursuri și povești de succes ale unor tineri care au dovedit ca integrarea în școli de masă, la locurile de muncă și în societate este posibilă și poate deveni un standard pentru societatea în care trăim. Echipa României a avut ocazia să dobândească mai multe abilități în implementarea de proiecte de incluziune socială și de storytelling (abilitatea de a spune povesti cu tâlc pentru comunitate) împărtașite de oameni extraordinari precum Michelle Kwan, medaliată olimpică la patinaj artistic și Tim Shriver, CEO Special Olympics International. Aceste cunoștințe vor fi fructificate în următorii doi ani în care vor implementa în România un proiect de incluziune socială adresat tinerilor liceeni.

 

Lasa un comentariu