Tinere lider Special Olympics la început de drum

Să fii lider însemnă să ai curaj și să îți asumi că poți să împărtășești și celor din jurul tău din puterea de a da viață unor evenimente. Andreea Mustăreață și Cristiana Iovănel sunt astăzi  la început de drum și vor să arate ce pot acum.

Vă spunem astăzi povestea a două tinere care vor reprezenta  Special Olympics România la  Summit-ul Internațional de Tineret Special Olympics care are loc între 16  și 22 martie 2017, la Graz. La Summit, echipe mixte de tineri cu și fără dizabilități intelectuale creează și învață să construiască împreună proiecte de integrare socială în comunitățile locale. La această ediție, România este reprezentată de două tinere de 20, respectiv 17 ani, care își propun să aducă tinerii români cu dizabilități intelectuale mai aproape de școlile de masă și de comunitățile locale.

Andreea are 20 ani si locuiește în București. A început sportul de mică, imediat după ce medicul kinetoterapeut i-a indicat multă mișcare. A absolvit Școala Specială Nr .10 în 2014. Încă din timpul școlii a participat la competiții sportive alături de Special Olympics România. A fost la concursuri de atletism, gimnastică, tenis și badminton. Vine la competiții regionale și naționale din 2010. Practică cu mare plăcere: atletism, gimnastică și înot . Alături de tatăl ei a început să joace tenis de mică, iar în prezent se antrenează o dată pe săptămână. Andreea este veselă și comunicativă. In anul 2015, în noiembrie, a participat la Summitul de Tineret „ Generația Unificată” unde a învățat de la prietenul său din Cluj-Napoca, Mihai Arsenie, ce înseamnă să fii lider. De atunci a început să comunice mai bine cu cei din jur, a început sa își dorească să fie independentă. De curând, a început să învețe limba engleză, de care este atrasă. Andreea va pleca anul acesta pentru prima data într-o călătorie fără părinți.

Cristiana are 17 ani și este acum în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București. Învață la profilul „Științe Sociale”. Este la vârsta la care se lasă în voia a tot cee ce îi place. Se gândește să devină medic, se pregătește pentru asta, dar între timp face voluntariat pentru o organizație care organizează evenimente publice și pentru o alta care organizează cursuri de dezvoltare personală și învățare rapidă. Cristiana este atrasă de psihologie. Cu lumea sportivilor Special Olympics a luat cunoștință când era în școala generală, la vârsta de zece ani. A participat voluntară la câteva evenimente și a rămas prietena noastră! Acum este coechipiera Andreei și va merge în Austria; împreună, cele două tinere vor învăța să lucreze în echipă și să facă proiecte de succes împreună.#GoTeamRomania

Lasa un comentariu