iLead – Un discurs pentru o lume incluzivă și mai mulți prieteni Special Olympics

iLead – Un discurs pentru o lume incluzivă și mai mulți prieteni Special Olympics

10 copii și tineri cu dizabilități intelectuale, au învățat, azi, 31 august 2017, în cadrul unui seminar de instruire organizat de Fundația Special Olympics din România, la Târgoviște, reguli de redactare a unui discurs. Au învățat cum să scrie un text despre viața lor de sportivi și cum să –l prezinte public în mod atrăgător. De asemenea, tinerii au aflat lucruri noi despre atribuțiile unui Sportiv Lider Special Olympics. Denis, Mihail, Dan, Gabi, Maya, Carmen, Dan , Ștefania, Alexandru, Radu de la Asociația EU POT Târgoviște au învățat  despre cât de importantă este încrederea în forțele proprii, despre ce este un mentor și care este rolul unui lider. Alături de copii și tinerii cu dizabilități s-au aflat trei elevi din școli de masă din Târgoviște și nouă părinți care au lucrat efectiv alături de copii lor la alcăturirea discursurilor.

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Științe Umaniste din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Ioana Ghițulescu, tânar Lider Special Olympics din București, și medaliată cu argint la bocce pe echipe, la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles din 2015, a însoțit și a ajutat echipa Special Olympics, ținând discursuri, pe care le-a exersat în decursul mai multor zile.

Această activitate a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Buzău, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat.

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni in șase orașe.

 

Lasa un comentariu