Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver – Ziua Sportului Unificat

Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver – Ziua Sportului Unificat

                  

C o m u n i c a t  P o s t  E v e n i m e n t

Schimbă lumea – #CHOOSETOINCLUDE

Fundația Special Olympics din România a organizat joi, 28 septembrie 2017, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București un eveniment sportiv pentru a marca Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver (EKS), în memoria fondatoarei mișcării Special Olympics Internațional, susținătoare a drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul a fost susținut de Societatea Energetica Electrica SA.

La activitățile sportive au participat 125 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la Asociația Be a Butterfly, Fundația Mână de Lucru, Asociația Down București, Asociația Down Plus București, Grup Independenți Ghițulescu, Asociația Sindrom Down București, Asociația Hoffnung România, Fundația Motivation, Școala Profesională Specială Nr. 3, Angels Down Friends, Asociația Infantia. La eveniment au participat, de asemenea, 200 de părinți, studenți voluntari ai UNEFS București și voluntari de la Fundația Motivation România cadres universitare de la UNFES și 11 angajați ai Societății Energetica Electrica SA. Au fost organizate activitați de sporturi unificate pentru gimnastică aerobică, fitness, baschet, badminton și bocce. La finalul evenimentului a avut loc o demonstrație de dans urban și acrobație în cadrul proiectului Tabăra de Dans Urban.

Cei 125 sportivi cu dizabilități intelectuale au fost evaluați FUNfitness de specialiștii formați la București din Spania, Elveția, Bulgaria, Ungaria, Croația și România. In felul acesta aceștia au fost testați din punct de vedere al mobilității corporale, li s-au făcut recomandări pentru gimnastică medicală, au primit recomandări de postură și conduită fizică.
Ziua Internațională EKS este un îndemn pentru oamenii de pretutindeni de a desfășura activități prin care să-și manifeste acceptarea și unitatea față de persoanele cu dizabilități intelectuale.
Activitațile zilei au avut un caracter predominant sportiv, pentru că Eunice Kennedy Shriver avea convingerea că prin puterea sportului putem schimba viața a milioane de persoane cu dizabilități intelectuale și putem pune bazele unei comunități incluzive și mai responsabile în întreaga lume.

Despre Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver
Această zi este marcată anual pentru a îndemna oamenii de pretutindeni la incluziune, sub deviza: „Joacă unificat! Vorbește unificat! Trăiește unificat! #CHOOSETOINCLUDE”. Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy, a fost liderul unei lupte globale pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea de șanse pentru persoanele cu dizabilități. În anul 1968, a pus bazele organizației Special Olympics, care este prezentă, astăzi, în peste 170 de țări. Plecând de la o poveste personală a militat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și a încercat de fiecare dată să aducă în atenția comunității abilitățile semenilor noștri defavorizați. Eunice Kennedy Shriver a crezut cu tărie că o singură persoană poate face diferența și poate schimba lumea. În întreaga lume trăiesc 200 de milioane de persoane cu dizabilități care încă întâmpină greutăți, sunt discriminate social, uneori ascunse sau neglijate. Informații suplimentare despre Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver sunt disponibile la adresele www.eksday.org și www.eunicekennedyshriver.org.
Despre Fundația Special Olympics din România
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.
Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).
Mai multe detalii despre activitățile noastre sunt pe website-ul oficial, www.specialolympics.ro, și pe pagina de Facebook, www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania.
Persoane de contact: Emilia Ispas, e.ispas@specialolympics.ro, 0741.176.205, Emilia Rădulescu, e.radulecu@specialolympics.ro, 0732.668.378, Corina Gilcă, c.radu@specialolympics.ro

Despre Societatea Energetică Electrica S.A
Grupul Electrica este lider pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 ani.
Cu aproximativ 10.000 de angajați, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienți și are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Lasa un comentariu