151 pentru #TeamSpecialOlympics!

Distribuie:

Muki, pe numele lui complet Mohammad Abedin Nejadi, este un tânăr iranian cu Sindrom Down. A venit în România în urmă cu 20 de ani cu inima plină de speranță. Aici a găsit o echipă formată din alți oameni cu dizabilități intelectuale care l-au iubit și integrat din prima clipă și alături de care se motivează zi de zi să lupte pentru șansa lui și să demontreze că e un campion. E medaliat național și internațional la judo, atletism, gimnastică, înot.

Andrei e înotător și schior și încă unul dintre cei mai buni, medaliat la Jocurile de Iarnă din Coreea de Sud și Austria. Când nu se antrenează, e voluntar la centrul pentru persoane cu dizabilități „Luchian” din Baia Mare. Ajută copiii să accepte mai ușor terapiile (kinetoterapie, logopedie), se joacă cu ei, le citește, iar ei îl iubesc pentru asta. Și mai are o abilitate – e maestru în bucătărie.

Tomiță este un pompier din Târgoviște. El crede că singura dizabilitate e aceea de a nu vedea abilitatea și le repetă cât de des acest lucru și fiicelor sale cu care face echipă pentru a ajuta copiii cu dizabilități intelectuale să se antreneze la bazinul de înot.

De 15 ani, ne străduim să facem poveștile oamenilor cu dizabilități intelectuale din România mai fericite și mai pline de speranță.  Și asta pentru că noi credem că în spatele oricărei dizabilități se ascunde cel puțin o altă abilitate. Așa, am reușit să descoperim abilitățile sportive pentru 27.000 de oameni cu dizabilități intelectuale. Îi susținem să se antreneze și să participe la competiții de  înot, baschet, badminton, atletism, gimnastică, judo, bocce, patinaj, schi fond și alpin, tenis de masă, mers/alergare pe zăpadă. Ne reprezintă cu demnitate la competiții internaționale și mondiale, aduc medalii pentru România și ne fac să fim mândri pentru că dovedesc că sunt buni și că pot.

Acum sportivii Special Olympics își caută echipă pentru maraton. Cu banii strânși își vor acoperi cheltuielile pentru participarea la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi de anul viitor.

151 de coechipieri, mai exact! DAR DACĂ NU VOR REUȘI, VOR FI BRAVI ÎN ÎNCERCAREA LOR! Pentru că așa îi învață jurământul sportivilor Special Olympics.

Cum ne poți susține?

1.       Alătură-te #TeamSpecialOlympics alergând pentru sportivii Special Olympics la cursele de 42Km, 21Km, 10km, ștafetă și cursa populară la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (https://bucharest-marathon.com/registration/)!

2.       Selectează în formularul de înregistrare Special Olympics România la „Cauza susținută” pentru a direcționa un procent din taxa de participare către cauza Special Olympics!

3.       Fă-ți profil de Galantom (http://www.galantom.ro/) și ajută sportivii speciali să meargă la Jocurile Mondiale din 2019!

4.       Mândrește-te că susții niște sportivi speciali și răspândește vestea între prieteni!

Cum te susținem?

1.       Vom fi mândri dacă vei vrea să porți tricoul Special Olympics

2.       Sportivii Special Olympics te vor susține moral pentru că ei înșiși vor alerga în cursa populară, a copiilor și a adolescenților

3.       Vom împărți apă și voie bună la punctele de hidratare.

Dacă vrei să te alături cauzei, scrie-ne direct pe adresa: i.popescu@specialolympics.ro.  Ne gasești și pe Facebook: https://www.facebook.com/specialolympicsromania/ sau pe site: https://specialolympics.ro/

Ne vedem la linia de start!

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut