151 pentru #TeamSpecialOlympics: Orice competiție cu o cauză în spate mă responsabilizează! Zâmbetul sportivilor speciali va fi bonusul!

Distribuie:

Alexandra a alergat pentru prima dată într-o competiție în 2013, în proba de ștafetă, provocată fiind de prieteni. Au fost cei mai lungi 10 kilometri din viața ei. Dar acei 10 kilometri au fost doar începutul. A continuat să se antreneze și cele 70 de minute necesare parcurgerii a 10 km s-au transformat în 45. De fiecare dată și-a ales o cauză pentru care să alerge și care să o motiveze și responsabilizeze. La această ediție a Maratonului București va alerga pentru sportivii Special Olympics. Spune că zâmbetul lor îi e cel mai bun bonus.

Mai multe despre ea și despre motivele pentru care a ales Special Olympics ne spune chiar ea într-un interviu pentru blogul Special Olympics.

Special Olympics: De cand faci sport?

Alexandra Burdulea: Am alergat prima dată în 2013, la o ștafetă, la provocarea unor prieteni. Au fost cei mai lungi 10km din viața mea. De atunci, 10 km străbătuți într-o oră și 10 minute s-au transformat într-o cursă de 45 de minute. Pasiunea pentru sport a crescut mult în ultimii doi ani. Am încercat mai multe tipuri de sport și îmi dau seama că o viață sportivă mă face să fiu  mult mai deschisă spre nou și spre experiențe incredibile oriunde colind în lume.

SO: La ce competiții importante ai participat?

A.B.: Din 2013 și pană în prezent am reușit să strâng peste 50 de medalii în calitate de finalist la competiții de alergat și bicicletă, a doua mea pasiune. Cea mai importantă competiție la care am participat a fost Ciucas X3, primul semimaraton pe munte – am numit-o olimpiada mea. În cele 4 ore cât am alergat, am reușit să îmi demonstrez cât de mult contează pregătirea psihică pentru astfel de concursuri. La un moment dat, întrucât oboseală se instalase, îmi păcăleam creierul că mai avem doar 1 km, încă 1 km și numai 1 km, până când am ajuns la final. Din păcate, ultimii 3 km i-am mers fiindcă mă și accidentasem pe traseu, însă la final, sentimentul a fost atât de plăcut. Reușisem!  🙂

SOR: De ce alergi pentru sportivii speciali și pentru a susține participarea lor la Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor?

A.B.: Copiii întotdeauna au avut un loc special în lumea mea, de la nepoți, la cei pe care îi cunosc în cadrul programelor de voluntariat. De-a lungul anilor, fiecare competiție la care am participat a avut în spate o cauza nobilă, unde în prim plan au fost copii. Întrucât anul acesta, participarea la competiții a fost redusă, mi-am propus ca întoarcerea pe traseu să fie legată de un gând bun și pozitiv. Pentru mine, orice concurs pentru o cauză mă responsabilizează. Zâmbetul sportivilor cu dizabili tăți intelectuale, în cazul de față, este bonusul. Alerg pentru a susține participarea lor la Jocurile Mondiale Special Olympics pentru că eu cred că munca lor de-a lungul anilor merită recompensată, iar șansa de a participa la o competiție de o asemenea anvergură le va oferi motivația necesară pentru a reuși și pentru a păși pe podium ca învingători.


Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut