7-7-7 MEDALIILE SPORTIVILOR SPECIAL OLYMPICS ROMÂNIA

Distribuie:

stire_7-7-7-medaliile-sportivilor-special-olympics-romania

Palmares Gimnastică Artistică, lotul României: – trei medalii de aur – Iliescu Denisa din București; o medalie de argint și una de bronz – Matei Petrică din București; o medalie de argint și una de bronz – Cristina Giorgiana Deancu din București;  două medalii de bronz – Florin Dinu din București. Antrenor: prof.univ.dr. Gabriel Popescu, de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București .

Lotul de înot al Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară de la Los Angeles : o medalie de aur la înot, 25 metri spate – Ana Baltag din București; medalie aur la înot, 25 metri bras – Alexandru Pasc din Cluj; o medalie de aur la înot , 50 de metri craul – Bogdan Cleniuc din București; o medalie de argint, 25 metri spate – Mădălina Marin din București; o medalie de argint , 25 metri bras – Bogdan Cleniuc din București și o medalie de bronz, înot, 50 de metri craul – Ana Baltag din București. Antrenor: lector univ. dr. Valeria Bălan.

Lotul de tenis de masă Special Olympics România:  o medalie de argint , tenis de masă – Nagy Andra ; o medalie de bronz, echipa de tenis de masă dublu mixt : Simo Emese și Nagy Andras, ambii din Tîrgu Mureș. Antrenor : Enikio Papp, asistent universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie Tg.Mureș.

Bucureștenii Ioana Ghițulescu și George Stanciu au făcut echipă în lotul de bocce Special Olympics România. S-au întors de la Jocurile Mondiale de la Los Angeles cu medalie de argint la dublu mixt. Antrenor Iulian Rosnitche.

Lotul de tenis de masă Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară, Los Angeles, 2015: o medalie de argint , tenis de masă – Nagy Andras ; o medalie de bronz, echipa de tenis de masă dublu mixt : Simo Emese și Nagy Andras, ambii din Tîrgu Mureș. Antrenor : Enikio Papp, asistent universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie Tg.Mureș.

Patru timișoreni au reprezentat Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară de la Los Angeles : o medalie de aur la atletism- aruncarea cu (mini)sulița – Nicoleta Nicolici ; o medalie de argint ștafetă – Nicoleta Nicolici, Ghizela Ghereben, Laurențiu Munteanu, Adrian Moldovan; o medalie de bronz, aruncarea cu (mini)sulita – Adrian Moldovan. A coordonat echipa Zina Costin, antrenor specializat în sport cu persoane cu dizabilități.

Echipa de fotbal unificat (7) a obținut locul șase, în prima grupă valorică, la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Los Angeles, după ce a întâlnit în preliminarii Suedia, Luxemburg, Nigeria și Africa de Sud și în trei partide contand pentru calificare echipele Rusiei, Germanei și Africii de Sud. Din echipă au făcut parte sportivii : Alexandru Barac, Sorin Brașoveanu, Paul Constantin, Daniel Crăciun, Stelian Jerlăianu , Florin- Laurențiu Micu (partener unificat), Tiberiu Mocanu (partener unificat), Mihai Pletea (partener unificat), Vlad Prodan (partener unificat) și Alin Săftel (partener unificat). Antrenori: Emilian Șerbănică, Adrian Petcu.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut