75 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la Buzău la Campionatul Național de Gimnastică Artistică Special Olympics

Distribuie:

Gimnastica Special Olympics

Fundația Special Olympics din România a organizat miercuri, 28 noiembrie 2018, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău si cu sprijinul Magazinelor PROFI – Campionatul Național de Gimnastică Artistică pentru copiii și tinerii cu dizabilități intelectuale,

Cei 75 de tineri cu vârste peste 8 ani prezenți în sala Clubului Sportiv Școlar Buzău au venit plini de energie și entuziasm, dorind să arate tuturor progresele pe care le-au făcut și modul cum s-au antrenat. Alături de cei 43 de însoțitori – părinți, coordonatori și președinți de asociații – ei au arătat că jurământul sportivilor Special Olympics “Vreau să câștig, dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu BRAV în încercarea mea!” – nu este o vorbă în vânt ci un mesaj în care ei cred cu tărie. Au demonstrat-o la fiecare evoluție pe aparate, au demonstrat-o în pauzele dintre probe – când se încurajau reciproc, au demonstrat-o la festivitatea de premiere, când se felicitau prietenește și se strîngeau în brațe. 

Probele de concurs feminine au fost: sol, sărituri, paralele inegale și bârnă. Probele de concurs masculine au fost: sol, sărituri, cal cu mânere, bare paralele, inele și bară. Opt din din sportivii care practică gimnastică (din care doar șase au fost prezenți la acest eveniment) vor participa anul viitor la Jocurile Mondiale Special Olympics Abu Dhabi 2019, care vor avea loc anul viitor în luna martie. Numele Bravilor Sportivi care vor reprezenta România la competiția mondială din primăvara anului viitor sunt Bercuș Mihaela, Istrate Ana Maria, Denisa Iliescu, Mădălina Marin și băieții – Păunescu Ionuț, Alexandru Marinescu, Ionuț Sava, Mohamad Abedin.

                

Sportivii Special Olympics prezenți la competiția de la Buzău provin din șapte școli speciale și asociații din județele Buzau, Neamt, București și Ilfov. Au fost prezenti membri ai Asociației Down Plus București, Asociației Hoffnung România, Fundației Mâna de Lucru, Asociației Sindrom Down București, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă ”Al. Roșca” din Piatra Neamț.

Membrii Centrului Școlar de Educație Incluzivă ”Al. Roșca” din Piatra Neamț au deschis și închis competiția cu demonstrații live de gimnastică artistică și ritmică dovedind încă odată că sportul poate desăvârși caractere și siluete, indiferent din mediul în care provii sau de capacitatea intelectuală (sportivii eligibili Special Olympics au coeficient de inteligență <70).

    

Sportul menține starea de sănătate

Ideea Campionatului Național de Gimnastică Artistică Special Olympics este promovarea practicării sportului de către tinerii cu dizabilități intelectuale în vederea menținerii/ameliorării stării de sănătate a acestora. Prin șansa acordată tinerilor și organizarea competițiilor sportive, Special Olympics demonstrează că Încrederea îi poate face pe tineri să fie de neoprit.

„După ani de muncă și de antrenament am văzut sportivi care au putut executa probe la toate cele șase aparate, demonstrând încă odată că prin antrenamente repetate, multă muncă și susținerea celor din jur se pot atinge performanțe remarcabile!” – a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics.

Comitetul tehnic de organizare a fost condus de domnul Prof. univ. dr. Gabriel Popescu de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, care i-a încurajat și îndemnat pe tineri să-și prezinte cu grație și demnitate exercițiile, dar și să fie atenți la ținută și execuție.

Având sloganul „PROFI susține BRAVII sportivi Special Olympics”, evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al magazinelor PROFI, în cadrul proiectului „Performanță Socială prin Sport” fiind sustinut si de Fundația United Way Romania.

                  

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut