80 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la Turneul final al Campionatului Național de Gimnastică Artistică Special Olympics de la Buzău

80 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la Turneul final al Campionatului Național de Gimnastică Artistică Special Olympics de la Buzău

Comunicat de presa

80 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la Turneul final al Campionatului Național de Gimnastică Artistică Special Olympics de la Buzău joi 5 decembrie 2019

Fundația Special Olympics din România in parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău au organizat la Buzău, Turneul final al Campionatului Național de Gimnastică Artistică,  la sala de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Buzău  (Bulevardul Spiru Haret nr.12, în apropiere de Liceul Pedagogic) – manifestare dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale, eligibili pentru competiții Special Olympics (IQ<70).

La Campionatul Național de Gimnastică Artistică au participat sportivi Special Olympics din 10 școli speciale, ONG-uri și asociații din județele Buzău, Neamț, Galați, Giurgiu, București și Ilfov. Concursul a găzduit peste 80 de sportivi, fete și băieți, cu vârste de peste 8 ani care au concurat la probe de gimnastică artistică pe aparate. Probele de concurs la feminin au fost: sol, sărituri, paralele inegale și bârnă. Probele de concurs la masculin au fost: sol, sărituri, cal cu mânere, bare paralele, inele și bară.

Comitetul tehnic de organizare a fost condus de domnul Prof. univ. dr. Gabriel Popescu de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Sub îndrumarea domniei sale, 8 sportivi Special Olympics România au câștigat în luna martie a.c. 12 medalii de aur, 7 de argint și 11 de bronz la cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, Jocurile Mondiale de vară Special Olympics de la Abu Dhabi.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău (DJST) a fost susținătorul esențial al Campionatului Național de Gimnastică Artistică Special Olympics ediția 2019, asigurând toate condițiile necesare desfășurării evenimentului. DJST Buzău a asigurat sala, ambulanța, arbitrajul, pachetele de prânz pentru sportivi și antrenori, precum și premii pentru toți sportivii cu dizabilități intelectuale care au participat.

Campionatul Național de Gimnastică Artistică Special Olympics și-a propus promovarea practicării sportului de către elevii și tinerii cu dizabilități intelectuale în vederea menținerii/ameliorării stării de sănătate a acestora.

 Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/) și Instagram https://www.instagram.com/specialolympicsromania/.

 

Lasa un comentariu