COMUNICAT DE PRESĂ
Drobeta-Turnu Severin, 23 martie 2023 – Special Olympics România organizează activități sportive unificate în unități de învățământ din Drobeta-Turnu Severin, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La sala de sport a Sala de Sport a Școlii Gimnaziale nr.15, Drobeta-Turnu Severin și-au anunțat participarea 80 de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale.
Elevii prezenți la eveniment vor juca fotbal și baschet, abilități individuale și participă din partea următoarelor școli și instituții: Școala Gimnazială Regele Mihai I, Școala Gimnazială nr. 15, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan, Școala Gimnazială Theodor Costescu, Școala Gimnazială „Dimitrie Grecescu”.
Proiectul Școala Generației Unificate ajunge în prima jumătate a anului 2023 în județele – Buzău, Mehedinți, Giurgiu și Dolj. În proiect sunt implicate 181 de școli de masă și speciale din 19 județe.
Fundația Special Olympics din România a primit, în anul 2020, o finanțare din partea Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics International. Proiectul Școala Generației Unificate se va implementa în 240 de școli de masă din 31 de județe până în Iunie 2024.
În țara noastră, programul vizează peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masa care care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori.
Despre Special Olympics România:
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.