Activitate sportivă unificată cu 96 de elevi ai Școlii Generației Unificate, la unități de învățământ din Giurgiu

Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

Giurgiu, 16 februarie 2023 –  Special Olympics România organizează activități sportive unificate în unități de învățământ din Giurgiu, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La sala de sport a Școlii Gimnaziale „Sfinții Martiri Brâncoveni” participă astăzi 96 de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale, 10 voluntari și 20 de profesori.

Elevii prezenți la eveniment vor juca fotbal și baschet, abilități individuale și participă din partea următoarelor școli și instituții: Colegiul Tehnic Viceamiral ”Ioan Bălănescu”, Liceul Tehnologic ”Ion Barbu”, Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”, Școala Gimnazială „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Școala Gimnazială Specială nr. 1 Giurgiu, Școala Gimnazială ”Academician Marin Voiculescu” și DGASPC Giurgiu – Complexul de Servicii pentru Adulți cu dizabilități. Activitatea sportivă va fi asigurată cu voluntari elevi de la Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”.

 ”Elevii de la Liceul Teoretic Nicolae Cartojan s-au simțit onorați să participe astăzi la evenimentul organizat de Fundația Special Olympics România, alături de colegii lor de la Școala Gimnazială Specială nr. 1 Giurgiu, participând la competiția de fotbal și baschet abilități individuale. Ei au contribuit în felul acesta la construirea Generației Unificate și au avut prilejul să cunoască sportivii Speciali și să concureze împreună” ne-a declarat Mireala Deacu, profesor de Biologie și coordonator al voluntarilor, de la Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”.

Proiectul Școala Generației Unificate ajunge în prima jumătate a anului 2023 în județele – Buzău, Mehedinți, Giurgiu și Dolj. În proiect sunt implicate 181 de școli de masă și speciale din 19 județe.

Fundația Special Olympics din România a primit, în anul 2020, o finanțare din partea Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics International. Proiectul Școala Generației Unificate se va implementa în 240 de școli de masă din 31 de județe până în Iunie 2024.

În țara noastră, programul vizează peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masa care care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori.

Suntem foarte bucuroși că avem posibilitatea de a fi alături de elevii din Giurgiu pentru a face sport unificat și pentru a demonstra că sportul unește oameni și înlătură bariere sociale. Este o bună ocazie de a demonstra puterea integratoare a sportului și ce înseamnă exact colaborarea dintre un sportiv cu dizabilități intelectuale și un elev fără dizabilități” spune Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics România.

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul organizației, Facebook și Instagram.

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut