Activitate sportivă unificată cu peste 150 de elevi ai Școlii Generației Unificate, la unități de învățământ din Craiova

Distribuie:

Craiova, 11 noiembrie 2022 –  Special Olympics România organizează activități sportive unificate cu ocazia ”Zilelor Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Mina”, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La Sala Sporturilor ”Ion Constantinescu” din Craiova, sunt așteptați să participe peste 150 de elevi cu și fără dizabilități intelectuale.

Elevii prezenți la eveniment vor face în paralel gimnastică traseu aplicativ și vor juca baschet unificat. Participanții provin de la Școlile Colegiul Național „Frații Buzești”, Colegiul Ștefan Odobleja, Liceul Tehnologic ”Constantin Brancuși”, Școala Gimnazială ”Traian”, Școala Gimnazială Specială ”Sf. Mina”, Colegiul Național Pedagogic ”Stefan Velovan”, Liceul Teoretic ”Ștefan Anghel” Băilești, Asociația Langon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora. La eveniment sunt invitate și echipe de baschet unificat din județele Târgu Jiu (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Targu-Jiu), Vâlcea (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni) și Mehedinți.

Activitatea sportivă va fi asigurată cu voluntari elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan”.

”Copiii sunt ca fluturii care zboară în vazduh. Unii se înalță mai sus ca alții, însă fiecare zboară cât de bine poate. Fiecare este diferit. Fiecare este special. Fiecare este frumos” a spus prof. Constantinescu Maria Cristina, director Școala Gimnazială Specială ”Sf. Mina”, Craiova referindu-se la întâlnirea tinerilor cu și fără dizabilități din cadrul evenimentului din 11 noiembrie de la Craiova.

Proiectul Școala Generației Unificate ajunge din această toamnă (septembrie 2022) în județele – Buzău, Dolj, Gorj și Mehedinți după activități educaționale și sportive care au avut loc în alte 14 județe începând din iulie 2020.

Fundația Special Olympics din România a primit, în iulie 2020, o finanțare din partea Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate al Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics Europe Eurasia. Proiectul Școala Generației Unificate se va implementa în 240 de școli de masă din 31 de județe până în Iunie 2024.

În țara noastră, programul vizează peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masa care care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori.

Suntem foarte fericiți că avem posibilitatea de a fi alături de prietenii noștri din Craiova pentru a face sport unificat și pentru a demonstra că sportul unește și dărâmă bariere” spune Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics Romania.

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul organizației, Facebook și Instagram.

Pentru detalii: Fundația Special Olympics România, Oana Grecea, Coordonator comunicare,

o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601, 021.318.59.66

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut