Ambasadori Special Olympics

Programul UNIFIED CHAMPION SCHOOLS are în România, începând cu luna iunie și un Comitet al Profesorilor Școlii Generației Unificate.

Iată mai jos câteva detalii despre membrii acestui consiliu:

Cătălin Pozdarie • Manager Hervis Sports & Fashion România Le doresc Bravilor de la Special Olympics România să fie perseverenți, să nu se dea bătuți niciodată, să încerce orice. Este și mesajul pentru generația mai tânără: să aibă puterea de a o lua de la capăt, să nu le fie frică să greșească, să vadă fiecare greșeală ca o șansă de a începe din nou. Nu e ușor, dar cu cât exersezi mai mult, cu atât crezi mai mult și-ți dai seama că ăsta e singurul mod în care poți să ai succes

Viorela Mihai • Consultant Media, Contributor republica.ro Într-o Românie care a schimbat guverne și miniștri ca șosetele... Special Olympics România spune constant „Fii socksy!“ și promovează incluziunea socială și Ziua Mondială a Sindromului Down. Într-o țară în care educația a dezbinat elevi, părinți și profesori... Special Olympics România implementează cu succes programul Școala Generației Unificate. Sunt un mare fan al echipei SOR pentru că ei îmi amintesc în fiecare zi ce înseamnă cu adevărat să fii SPECIAL: să fii constant în valori și misiune, să deschizi șanse și drumuri noi pentru cei de lângă tine, să nu renunți în lupta cu prejudecățile sociale sau cu inerția Statului. Cu ajutorul SOR, persoanele cu dizabilități intelectuale strălucesc în competiții sportive interne și internaționale, învață să fie Sportivi Lideri și Angajați, nu asistați!. Sunt mândră să spun alături de ei HAI, BRAVII! și să le susțin programele și inițiativele care aduc România în stare de MAI BINE.

Florin Pelin • Rectorul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (UNEFS) din București SPORTUL DĂ ZILE VIEȚII ȘI VIAȚĂ ZILELOR! Pentru mine provocarea de a colabora cu Special Olympics a început în 2004, însă este o plăcere să lucrez cu acești sportivi speciali. De multe ori, persoanele cu nevoi speciale întâmpină dificultăţi ca urmare a acţiunilor altor persoane fără nevoi speciale care nu ştiu cum să se comporte. Special Olympics a adus persoanele cu dizabilităţi în atenţia comunităţii, le-a încurajat arătându-le respectul nostru pentru curajul şi puterea lor. Împreună dovedim lumii că există copii şi adulţi pentru care dorinţa şi voinţa sunt mai importante decât victoria. Sunt oameni care simt că se gândeşte cineva la ei, oameni care au abilităţi mai importante decât dizabilităţile lor, oameni care au prin sport o şansă în plus să se exprime.