Bravi & LEO Împreună. Povestea Continuă. Împărtășim experiențe

Distribuie:

Un nou proiect dintre Special Olympics România și membrii cluburilor Leo s-a încheiat cu succes. Între 28 ianuarie – 18 februarie s-a desfășurat Competiția Virtuală de Baschet și Fotbal Unificat Special Olympics România BRAVI & LEO, în orașele București, Deva, Bacău. Tinerii înscriși în competiție și-au demonstrat abilitățile prin exerciții transmise video către arbitri.
Vă reamintim că în 2019, la București, Cluj, Deva și Bacău s-a derulat proiectul de sport unificat ”BRAVI & LEO Împreună”, la care au participat 105 sportivi cu dizabilități intelectuale și 44 de voluntari LEO. Video de proiect se poate viziona pe canalul nostru de youtube.
Ne-am bucurat împreună de exercițiile cu benzile elastice și cele cu mingea, de medaliile și clasamentele virtuale, am ascultat opiniile unor sportivi si ale partenerilor din cluburile LEO, am vizionat imagini de pe parcursul competiției și de la ceremoniile de deschidere și de premiere.
Partea interesantă a acestui proiect a fost faptul că sporturile alese (baschet și fotbal) sunt sporturi de echipă și au fost adaptate la practicarea lor acasă, individual și apoi prezentate în mediul online. Provocarea? Să găsești echipamente potrivite pentru sportul acasă, accesibile sportivilor și interesante pentru parteneri. Exercițiile au fost prezentate de Andrei, #FitnessGuru la Special Olympics România, sub forma a patru videouri încărcate pe youtube (le găsiți aici).
După cum spunea și Darius Boghiu, Sportiv Lider, membru al Asociației Sindrom Down Bacău, ”aceste exerciții le vom putea face oriunde și oricând. Vă mărturisesc că m-am distrat cel mai mult cu mingea când loveam mai mult în geam sau în capul mamei care mă filma, noroc că mingea era din burete. A fost super, abia aștept o nouă provocare”.

Orsa Marius Călin, Partener Unificat LEO Deva ne-a declarat că ”această provocare m-a făcut să mă gândesc cum aș putea să integrez în rutina mea zilnică aceste exerciții care: 1) sunt foarte ușor de făcut; 2) nici nu necesită foarte mult timp. N-am întâmpinat vreo provocare pe tot parcursul concursului cât aș putea să spun că proiectul mi-a dat o provocare pentru o viață mai sănătoasă și pentru a încerca să fac cât mai multă mișcare. Surprins am fost mai ales de utilitatea baschetului și fotbalului în această formă de-acasă și sigur după terminarea concursului am să continui să lucrez”.

Proiectul s-a desfășurat în perioada august 2020 – 15 martie 2021 și a inclus 3 seminarii online pentru voluntarii Leo din București, Bacău, Deva privind practicarea sportului unificat în calitate de parteneri. Cei 60 de sportivi SOR și 50 de parteneri unificați au participat in final la o competiție virtuală de sport unificat în cele trei orașe.

Sportivii Special Olympics România au provenit de la: Asociația Down Valea Jiului,  Asociația Langdon Down 2000 Deva, Școala Ginnazială I. G. Duca Petroșani, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Asociația Alternativa 2003, București, Fundația Motivation România, Ilfov, Asociația Sindrom Down Bacău.

Partenerii din Cluburile LEO au provenit de la: Leo Club București „Sunshine”, Leo Alpha Young & Smart Bacău, Club LEO Sarmizegetusa Deva, la care s-au adăugat câțiva parteneri unificați – studenți de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București.

Și pentru coordonatorul proiectului din partea cluburilor LEO, domnișoara Iulia Statie (Immediate Past President & Coordonator Traineri Leo D124 România), proiectul a fost unul care merită să continue. ”Noi vă suntem alături și vă mulțumim foarte mult pentru <<jucăriile>> pe care ni le-ați dat, pentru noi a fost și amuzant, uneori și greu, pentru că nu ne așteptam la unele exerciții să fie grele și am fost luați prin surprindere. Ne gândeam: <<aoleu, noi nu știm să le facem!>> Dar a fost o continuă distracție, sper să ne revedem cât mai repede și față în față și vă mulțumesc din nou pentru îndârjirea de a aduce un pic din normalitatea de altădată în vremurile acestea mult încercate”.

Într-adevăr, colaborarea dinspre Special Olympics România și cluburile LEO va continua cu un alt proiect, în alte orașe, pe același model ca în exemplele de mai sus.

Special Olympics România și prietenii Lions Clubs International, prin Districtul Lions 124 România au început un drum frumos în anul 2019, inițial prin parteneriatul sportiv cu cluburile LEO, continuând cu implicarea în desfășurarea și sponsorizarea Jocurilor Naționale de la Deva precum şi realizarea unor proiecte educaționale de anvergură. Un articol despre acest parteneriat strategic se poate citi aici.

*Proiectul ”BRAVI & LEO – Povestea continuă” este finanțat în cadrul programului Special Olympics Unified Sports de către Special Olympics International prin intermediul Lions Clubs International.
#HaiBRAVII #LionsClubsInternational #virtualfitness #SpecialOlympicsRomania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut