Bravii au impresionat la Școala Americană

Bravii au impresionat la Școala Americană

Puterea exemplului este întotdeauna cea mai bună metodă de a inspira sau de arăta cuiva ceea ce faci. De aceea, întâlnirile Special Olympics România, fie cele din cadrul programelor de pregătire, fie cele din domeniul sportului au mereu în componență sportivi/ Bravi care povestesc despre abilitățile lor, despre cine sunt și arată ce pot face.

Cel mai recent exemplu este cel al întâlnirii din cadrul American International School of Bucharest, unde cinci Bravi s-au întâlnit cu 80 de elevi de clasa a V-a pentru a ține un discurs în calitate de Lideri ai Special Olympics România și pentru a face o scurtă demonstrație a sporturilor practicate.

Cei cinci sportivi – Ionuț Păunescu, Ana Baltag, Bogdan Cleniuc, Andreea Mustăreață și Mohamad Abedin Nejadi -, împreună cu o mică delegație a Special Olympics România au avut ocazia să viziteze impresionanta Școală Americană și bazele sportive puse la dispoziția elevilor. I-au putut vedea pe aceștia la clase, în sala de mese, în atelierele de robotică, de reciclare, de meșteșuguri, dar și în sala de sport.

În cele două săli ale corpului școlii elementare, elevii Școlii Americane i-au ascultat și urmărit atent pe Bravii Special Olympics susținându-și discursurile de prezentare (Andreea Mustăreață l-a rostit chiar în engleză) și demonstrându-și abilitățile pe salteaua de gimnastică (Ionuț Păunescu), pe role (Bogdan Clenicu) și pe saltea (Mohamad Abedin Nejadi a făcut spectacol din mânuirea nunceag-ului). După o scurtă prezentare a ce înseamnă să fii persoană Determinată și diferența dintre o persoană bolnavă și una cu dizabilități intelectuale, elevii le-au scris campionilor Special Olympics mesaje de încurajare.

”Mă inspiri să fac mai mult sport. Mi-aș dori să revii la noi”, ”Întotdeauna să crezi în tine! Ești uimitor”, ”Să nu renunți niciodată!”, ”Crede în tine. Succes!”, ”Continuă să fii cel mai bun în sportul pe care îl practici! Nu renunța niciodată!”, ”Nu te compara niciodată cu alții!”, ”Fii întotdeauna cât de bun poți!”, ”Ești uimitor. Ești inspirația mea!”, ”Admir curajul tău și ești o inspirație pentru comunitate. Îți sunt recunoscător că ești mai curajos decât aș putea fi eu. Îți multumesc pentru că mă încurajezi!”, ”Mă simt inspirat/ă de tot efortul pe care îl depuneți!”, ”Dizabilitatea nu este o problemă, mai degrabă un dar!”, ”Sunteți uimitori, nu știu cum puteți să faceți atâtea sporturi!”, ”Sunteți niște sportivi foarte talentați!”, ”Mulțumesc pentru determinarea de care dați dovadă și pentru că inspirați mulți oameni!”, ”Rămâi puternic și continuă să crezi în visele tale!” – sunt câteva din mesajele tinerilor elevi ai Școlii Americane din București, către Bravii sportivi care au evoluat ieri în fața lor.

Evoluția și rezultatele sportivilor români la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi au fost urmărite de mulți dintre profesorii American International School of Bucharest, care au considerat că pot fi un model și o i    nspirație pentru elevii acestei școli.

                

                 

 

Lasa un comentariu