Bravii, în cantonament la Cheile Grădiștei

Distribuie:

Între 19 și 23 august, 31 dintre sportivii Special Olympics au fost într-o tabără de pregătire la Cheile Grădiștei, în județul Brasov, însoțiți de parteneri unificați, antrenori și voluntari. S-au întâlnit, astfel, înotătorii din Arad, Baia Mare, Ploiesti și Odorheiul Secuiesc, cu judoka și gimnaștii din București, cu atleții de la Baia Mare și Sighetu Marmației, cu profesioniștii tenisului de masă din Bacău, ai tenisului de câmp din București și jucatorii de bocce din Târgoviste, ultimele trei loturi fiind acompaniate de partenerii unficați.

În cele trei zile pline, sportivii au făcut câte două antrenamente pe zi, urmate de o demonstrație a abilităților consolidate pe parcursul taberei, în urma căreia au fost premiați.

Pe lângă antrenamentele intense, dar și distractive, sportivii s-au și odihnit, dar au făcut și drumeții. Ba mai mult, și-au luat inima în dinți, și-au pus hamurile și căștile și s-au avântat în trasee aventuroase la Aventura Park. Serile le-au încheiat, dezlănțuiți, la discotecă. S-au spus și povești, s-au depănat amintiri la focul de tabără din ultima seară. Nu ne-au lipsit nici emoțiile, căci am aniversat-o pe Mădălina, o gimnastă dragă nouă.  Ca orice altă întâlnire a noastră, și tabăra aceasta a fost cu emoții, râsete, drăgălășenie, îmbrățișări, entuziasm, dar și efort și dorință de a fi mai bun ca ieri.

Tot cu acest prilej, partenerii unificați, alături de sportivii Special Olympics, au participat, la un  seminar în care au aflat mai multe despre Special Olympics și cum își pot îndeplini cât mai bine misiunea de mesageri ai incluziunii persoanelor cu dizabilități intelectuale în școlile din care provin.

Sportivii prezenți în tabăra de la Cheile Gradiștei sunt campioni municipali, naționali și internaționali la sporturile practicate. Tabăra face parte din programul de pregătire a sportivilor pentru Jocurile Mondiale ce se vor derula în perioada 14 – 21 martie 2019 la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. România va fi reprezentată de un lot de 32 de sportivi care vor concura în probele de înot, atletism, tenis de masa și tenis de camp, patinaj role, bocce, judo și gimnastică artistică. Tabăra de pregatire a sportivilor Special Olympics face parte din programul „Performanță socială prin sport” susținut de magazinele Profi.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut