BRAVUL Șerban, Maestru de Ceremonii

Distribuie:

Șerban e cu Special Olympics încă de la începuturi. Acum nu mai participă atât de des la  competiții, dar răspunde cu drag oricărei chemări „la arme” din partea fundației. Cea mai recentă întâlnire cu echipa Special Olympics a fost la evenimentul aniversar unde a fost invitat să își prezinte colegii.

Pe Șerban îl leagă de Special Olympics multe amintiri frumoase. Multe competiții, întrecerile la înot și schi, dar și aurul olimpic obținut la bocce la Jocurile Mondiale de la Shanghai din 2007. Cei 11 ani în care a lucrat ca asistent de proiect în echipa Special Olympics au însă un loc aparte în inima sa. Tot de atunci i se și trage apelativul de „Maestrul”. Fiind la sediul fundației pentru una dintre repetițiile dinainte de spectacolul aniversar Șerban a scăpat cu un oftat „Măi, mie chiar mi-e dor să vin la birou”.

Însă chiar dacă nu mai e zi de zi alături de echipă, Șerban e în continuare parte din familie. La evenimentul aniversar Special Olympics 50/15 desfășurat în luna iulie, Șerban a mai depășit o limită: a fost co-prezentatorul unui show de peste o oră alături de unul dintre ambasadorii Special Olympics, jurnalistul Florin Căruceru. Fiind un eveniment unificat în care tineri cu și fără dizabilități intelectuale au dansat, au făcut împreună elemente de acrobație și gimnastică, nici prezentarea nu putea fi altfel decât unificată.

După ce și-a repetat temeinic discursul, Șerban l-a întâlnit pe Florin la una dintre repetițiile generale dinainte de spectacol. Următoarea întâlnire a fost direct în fața publicului numeros. Cei doi au făcut însă o echipă grozavă: s-au ajutat și s-au completat reciproc ca în orice echipă pentru un eveniment aniversar cu adevărat special.

„M-am simțit minunat. Nu am șansa să fac zilnic ceva atât de frumos și atât de bun. Și pentru asta vă sunt recunoscător”, ne-a transmis printr-un email Florin Căruceru după spectacol. Cât despre Maestrul Șerban, știm că s-a simțit minunat.

Mândru, demn, răspicat și-a prezentat colegii care au evoluat în spectacol și a demonstrat, dacă mai era nevoie, că abilitățile sunt acolo, trebuie doar descoperite. Și așa, Șerban și-a mai trecut o abilitate în CV-ul său de prim angajat cu Sindrom Down din România – aceea de Maestru de Ceremonii.

Dubla aniversare Special Olympics 50/15 a fost organizată cu sprijinul financiar al magazinelor PROFI și al Fundației United Way Romania prin proiectul „Performanța Socială prin Sport – Medalie pentru Viață”.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut