C.S.E.I Suceava, campioanele Săptămânii Europene a Fotbalului Feminin Special Olympics

Distribuie:

Între 17 – 19 mai s-au desfășurat la Sibiu, Turneul Final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 organizat de Federația Română de Fotbal și Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Campioanele și campionii acestei ediții au fost, la fete:

Locul 1. Echipa formată din sportive de la C.S.E.I Suceava cu sportive partenere de la Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava

Locul 2.  Echipa formată din sportive de la Școala Gimnazială Incluzivă Râmnicelu Brăila

Locul 3. Echipa formată din sportive de la Școala Gimnazială Specială “Constantin Pufan” Galați cu sportive partenere de la Școala Gimnazială nr. 29 Galați.

Campionii la echipele de băieți au fost:

Locul 1. Echipa formată din sportivi de la C.S.E.I Șimleu Silvaniei cu sportivi parteneri de la Școala Gimnazială “Silvania” Șimleu Silvaniei

Locul 2.  Echipa formaăa din sportivi de la C.S.E.I Filipeștii de Târg cu sportivi parteneri de la Școala Gimnazială sat Nedelea, com. Ariceștii Rahtivani

Locul 3. Echipa formată din sportivi de la C.S.E.I. “Alexandru Rosca” Piatra Neamț cu sportivi parteneri de la L.P.S. Piatra Neamț.

Participanții au primit medalii, trofee și mingi din partea Federației Române de Fotbal și a Fundației Special Olympics din România.

Turneul la care au participat 16 echipe formate din 200 de sportive și sportivi cu și fără dizabilități intelectuale a făcut parte din cadrul proiectului paneuropean “Getting Every Girl on the Football Pitch” (”Fiecare fată poate juca fotbal”). În competiție au fost înscrise 12 echipe de Fotbal Unificat Fete și 4 echipe de Fotbal Unificat Băieți.

Participanții au provenit din 14 județe: Alba, Arad, Brăila, Cluj, Galați, Gorj, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea.

”TinePasulCuFetele” (#KeepUpWiththeGirls) este un nou proiect susținut de Uniunea Europeană, care are ca scop încurajarea fetelor cu și fără dizabilități intelectuale să joace fotbal unificat.

Terenurile de fotbal din 20 de țări din întreaga Europă (Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finalnda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Olanda) vor găzdui, în această vară, fetele cu și fără dizabilități intelectuale din cadrul acestui proiect. Evenimentele sportive Special Olympics – concomitent cu campania europeană de conștientizare – urmăresc să demonstreze că fiecare fată merită să aibă oportunitatea de a juca fotbal. Turneul este susținut de Special Olympics și Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus +. În România, organizarea Turneului Final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 este susținută de Federația Română de Fotbal.

Detalii, video, fotografii găsiți pe pagina de Facebook Special Olympics România – https://www.facebook.com/specialolympicsromania/ și pe contul de Instagram – https://www.instagram.com/specialolympicsromania/

Campania #PotiSaTiiPasulCuFetele este susținută de Ambasadorii Globali ai Special Olympics: Didier Drogba și Cafu (legende FIFA), Veronica „Vero” Boquete și Kirsten van de Ven – vedetă a fotbalului olandez -, precum și alte vedete din lumea sportului și divertismentului, cum ar fi Ambasadorul Global Special Olympics Nicole Scherzinger, Natalia Vodianova – membru al Bordului Special Olympics și luptătorul Finn Bálor.

Campania #ȚiiPasulCuFetele („Keep Up With the Girls”) se desfășoară în cadrul mai amplu al Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics – care a ajuns la cea de-a 19 ediție – și va reuni 450 de evenimente fotbalistice, cu implicarea unui număr de 40.000 de participanți pe teritoriul a 50 de țări europene.

Hastagurile campaniei sunt:

#PotiSaTiiPasulCuFetele, #TiiPasulCuFetele, Erasmus+, @Special Olympics Europe Eurasia, #EFW2019, #Womenssoccer, #Womensfootball, #KeepUpWithTheGirls, @Federația Română de Fotbal, @Womens World Cup, @Fifa World Cup, @European Commission

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut