Cum a fost în tabăra de pregătire de la Straja

Distribuie:

Campionii trebuie să se antrezene, iar dacă e iarnă, e Tabără de schi alpin! La Straja! În perioada 9-14 ianuarie un număr de 10 sportivi Special Olympics România s-au antrenat intens.

Cei 10 sportivi au fost: 4 fete: Beatrice Savu (Sighișoara), Iarina Crișan (Cluj-Napoca), Anca Miron (București), Maria Mihai (Craiova) și 6 băieți: Iulian Ciortan, Theodor Bucur (Bucuresti), Andrei Cupșa (Baia-Mare), Armis Matei (Cluj-Napoca), Tudor Nicolau (Vulcan), Andrei Niță (Hunedoara). Numărul antrenorilor care au avut grijă de ei: 6.

Ziua începea la ora 7 – deșteptarea, apoi exericiții de înviorare, mic-dejun. Urma apoi echiparea și deplasarea spre pârtii. S-a schiat pe mai multe pârtii – în functie de nivelul de abilități. Programul de antrenamente începea în jurul orei 10 până la ora 13,00 (când se mergea la pranz). După-masă de la ora 16.00 la ora 18.00 avea loc al doilea antrenament. S-a schiat chiar și pe nocturnă! După prânz exista o oră de odihnă. În primele zile a nins și a fost ceață, iar apoi destul de frig. Dar toată lumea s-a descurcat foarte bine!

Sportivii coborau în urma antrenorilor încercând să execute cât mai corect virajele (să facă balans, să alunece în poziția corectă, să facă întoarcerile în locurile indicate de antrenori). Concursul a fost o probă de slalom uriaș și a  presupus ca fiecare sportiv să treacă prin porți (au fost două trasee: unul pentru cei de la nivelul începători și unul pentru cei de la nivelul intermediar).

Toți sportivii au mai schiat anterior. A fost însă prima Tabără SOR pentru Beatrice, Iarina și Anca.

Tabăra este grea – trebuie să fii atent să fii îmbrăcat corespunzător, clăparii și schiurile sunt echipamente destul de grele și fiecare trebuie să își ducă singur echipamentele și să le curețe la sfârșitul zilei. S-a schiat indiferent de condițiile meteo (nimeni nu s-a plâns de frig, toți au fost foarte bravi!). Cinci ore pe pârtie – înseamnă mult, e un efort mare pentru sportivi. Ne-am bucurat cu toții – sportivi și antrenori – să interacționăm! Tabăra înseamnă și respectarea unor reguli, adaptarea la condiții diferite de cele de acasă, înseamnă să înveți să conviețuiești”, ne-a povestit Roxana Ossian, coordonatorul taberei.

La Straja, medaliile au strălucit în lumina nocturnei de pe pârtie. Sportivii Special Olympics România au concurat după-amiaza, în condiții inedite. Premierea a fost, ca de obicei, foarte emoționantă!

Mulțumim frumos gazdelor de la Complex Montana – Straja și celor de la Cabana Platoul Soarelui / Pârtia Platoul Soarelui Straja – care ne-au sprijinit în organizare. Și, desigur, antrenorilor voluntari, mereu dedicați sportivilor noștri- Dumitru Vasilescu, Iuliana Meseșan, Teodor Ibănescu, Andrei Anuțoiu. Schiul e minunat, iar tinerii noștri se descurcă grozav pe pârtie!

Mulțumim partenerului tehnic de cursă lungă, Hervis Sports Romania care a asigurat o parte din echipamentul necesar si care ne va fi alături la Jocurile Mondiale de Iarnă din Kazan, Rusia (ian 2023).

Mulțumim: AFI Cotroceni, KANTAR, tipografia DirectPrint, Primatehnic Service SRL, Aspet Intermed, Taicu Geo Top, Pluridet Comexim, Kamarom Trade Invest, Kooperativa 2.0, Romforest, Electromec, Leonte, Smith&Smith, Green Global, Age Simco, Omfal Educational, Galt Impulse, Bioclinica, For Office, Agev Sensors, Artisan Ingredients din donațiile cărora a fost posibilă organizarea acestui prim antrenament.

#HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania #alpineskiing #Worldwintergames #Kazan2022

 

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut