Competiția Municipală de Atletism Special Olympics așteaptă peste 100 de sportivi cu dizabilități intelectuale la linia de start

Distribuie:

București, 13 aprilie 2022 – Fundația Special Olympics din România organizează Competiția Municipală de Atletism Special Olympics, joi, 14 aprilie 2022, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București. Competiția va avea și o componentă de Ștafetă Unificată, dar si probe de alergare de 50 de metri. Sunt invitați sportivi cu dizabilități intelectuale din școli speciale, asociații și organizații neguvernamentale din București dar și elevi fără dizabilități intelectuale din liceele și școlile bucureștene, membre ale programului Școala Generației Unificate.

Probele pe care le vor susține sportivii sunt: alergare 50 de metri și proba unificată de ștafetă.

În paralel cu acest eveniment sportiv se va organiza și un eveniment care pune accent pe un stil de viață sănătos – o evaluare Health Promotion – Promovarea Sănătății, eveniment finantat de Fundația Golisano. La acest eveniment vor fi evaluați sportivii înscriși la competiție și vor primi sfaturi de la o echipă de voluntari și specialiști despre: oase sănătoase; protecție solară; igienă – mâini curate; informații despre fumat; tensiune arterială; hidratare; alimentație sănătoasă – consum de fructe și legume (piramida alimentelor).

Pentru Special Olympics România este primul eveniment cu peste 100 de persoane, desfășurat față în față, după perioada Pandemiei. Vor participa arbitri de la Federația Română de Atletism (FRA), voluntari de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS), de la Fundația Motivation, antrenori și însoțitori de delegații.

Finanțatorul Competiției Municipale de Atletism Special Olympics este Înălțimea Sa Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi prin Special Olympics International.

Partenerul Competiției este retailerul de beauty Yves Rcher România, în cadrul căruia sportiva Ana Baltag este angajată de șase luni. Yves Rocher este partener în cadrul evaluărilor de sănătate pentru sportivii Special Olympics România.

Competiția este organizată cu sprijinul Federației Române de Atletism.

Partener Tehnic al Special Olympics România este Hervis Sports & Fashion.

Asistența medicală va fi asigurată de Complexul Multifuncțional Caraiman.

* Programul #ScoalaGeneratieiUnificate este finanțat de Înălțimea Sa Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi prin Special Olympics International.

#GeneratiaUnificata #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania

#UnifiedChampionSchools #CampioniiIncluziunii #PlayUnified #inclusionworks #yvesrocherromania #hervis

 Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website, pagina de Facebook și Instagram.

Pentru detalii despre eveniment puteți contacta: Fundația Special Olympics România, Oana Grecea, Coordonator comunicare, o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut