Competiție de Atletism Special Olympics România și Performance Stations pentru sportivii cu dizabilități intelectuale din Cluj-Napoca

Distribuie:

Cluj-Napoca, 15 iunie 2022 – Fundația Special Olympics România organizează miercuri 15 iunie, pe stadionul Cluj Arena, o Competiție de Atletism și un eveniment pilot de testare (”Performance Stations”) a unor stații de instruire și informare pentru 70 de persoane cu dizabilități intelectuale.

Competiția de Atletism este destinată deopotrivă sportivilor băieți și fete de la Special Olympics România și cuprinde o probă unică de 100 de metri alergare și la alegere, o a doua probă sportivă: săritura în lungime sau aruncarea unei sulițe de plastic.

”Performance Stations” (proiect pilot) va cuprinde 5 stații:

  1. Pregătirea pentru competiție (informații despre cum să își lege șireturile, cum să își prindă părul, cum să își aranjeze echipamentul sportiv, cum să folosească crema de protecție solară, cum să-ți țină ochelarii etc.)
  2. Hidratare – importanța ei în viața unui sportiv și pentru competiție
  3. Alimentație sănătoasă – fiecare sportiv își alege legume, fructe, semințe și își face o portie de mâncare pe farfurie
  4. Activitate fizică – fitness
  5. Pledge wall – stația la care sportivii își formulează un obiectiv de lungă durată (să slăbească, să facă mai mult sport etc).

”Performance stations” Special Olympics sunt evenimente desfășurate la sau în apropierea terenului de joc la turnee/competiții sau Jocuri, concepute pentru a educa și activa sportivii și susținătorii acestora în principiile fitness-ului: nutriție, hidratare și activitate fizică. Aceste posturi conectează direct fitness-ul cu performanța sportivă și arată cum încorporarea acestor principii poate îmbunătății antrenamentul, performanța la competiții și sănătatea.

Evenimentul sportiv de la Cluj-Napoca va fi unul care va reuni, pe lângă cei aproximativ 70 de sportivi și peste 40 de voluntari de la Universitatea Babes-Bolyai și Colegiul Național Gheorghe Șincai.

Evenimentul din 15 iunie va fi unul inedit – combinând sportul cu educația pentru sănătate. În plus, va fi șansa copiilor și adulților participanți de a se întrece după lunga perioadă de pauză, dar și de a câștiga o medalie chiar pe Cluj Arena, un loc foarte îndrăgit de clujeni. Așteptăm cu nerăbdare să fim din nou împreună – sportivi, antrenori, profesori, părinți și voluntari.” a declarat Roxana Ossian, coordonator proiect ”Performance Stations” la Special Olympics România.

La finalul evenimentului de miercuri va avea loc o demonstrație de hip-hop susținută voluntar de artiștii Asociației Concrete Rockers. Aceasta este o trupă de breaking înființată în 2017, care își dorește să dezvolte o comunitate culturală auto-sustenabilă în Cluj-Napoca. Concrete Rockers este o familie care crede foarte mult în cultură, comunitate și perseverența de a lucra pentru visurile împărtășite. Principalul scop este acela de a da mai departe esența acestui fenomen.

Competiția de Atletism și ”Performance Stations” sunt susținute de Golisano Foundation. Partener al evenimentului este Cluj Arena.

 

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial, pagina de Facebook și Instagram.

Pentru detalii despre eveniment puteți contacta: Oana Grecea, Coordonator comunicare, o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut