Consiliul Tinerilor din București, la Colegiul Național I.L. Caragiale

Consiliul Tinerilor din București, la Colegiul Național I.L. Caragiale

La Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București a avut loc ieri întâlnirea Consiliului Tinerilor Special Olympics organizată în cadrul proiectului #iDareToChange – „Îndrăznesc să schimb lumea – Lideri cu Dizabilități Intelectuale pentru Comunități Incluzive” finanțat de Adobe Foundation.

20 de elevi si sportivi Special Olympics – Șerban Nicolescu – membru de onoare în boardul SOR, Ana Baltag – Youth Leader și campionii noștri de la Abu Dhabi, Denisa Iliescu – Membru in Boardul SOR, Denisa Simu, Andreea Mustăreață Pivniceru, Ioana Ardeleanu si David George – au vorbit despre cum sunt ei și cum pot schimba lumea către o #SocietateIncluziva făcând împreună #RevolutiaAbilitatilor

Întâlnirea a dat prilejul liceenilor să asculte poveștile inspiraționale ale campionilor de la Abu Dhabi, dar și ale liderilor Ana Baltag și Șerban Nicolescu. Elevi ai claselor a IX-a și a X-a, tinerii de la liceul I.L.Caragiale din București s-au remarcat prin dorința lor de a ajuta, de a face din voluntariat parte din activitatea lor din timpul liber, de a se implica în organizarea de evenimente sportive unificate, dar și de a strânge fondurile necesare acestor manifestări. Elevul Tudor Filip cunoștea activitatea Special Olympics de la ediția de jocuri naționale organizată în 2017 la Baia Mare, când a participat, alături de tatăl său, în calitate de voluntar la programul Fit Feet (sănătatea picioarelor). Tot el s-a oferit voluntar pentru secvențele foto din cadrul întâlnirii și îi mulțumim și pe această cale (mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook Special Olympics România). Grupați în trei echipe unificate (tineri cu și fără dizabilități intelectuale), elevii au lucrat la dezvoltarea spiritului de echipă (printr-un joc propus de noi în care au primit un număr de paste, rolă adezivă și sfoară) dar și la realizarea unui plan de lucru pentru a face cunoscută activitatea Special Olympics. Ideile s-au învârtit în jurul activităților sportive unificate sau a demonstrațiile făcute de campioni Special Olympics care pot arăta astfel adolescenților ce abilități au. Elevii s-au gândit însă și la invitatarea unor personalități de marcă din domeniul sportului în sala de festivități sau de sport a liceului.

Special Olympics Romania, Consiliul Tinerilor

Dragostea de voluntariat și de copiii cu Sindrom Down le-a fost insuflată elevilor de la Colegiul I.L. Caragiale de profesorul de informatică Anca Mihaela, căreia îi mulțumim și noi pentru toată implicarea și efortul depus. Cu mare drag privim astăzi pe cei care decid să cedeze din timpul lor activităților de informare, cunoaștere și dezvoltare personală a generației de mâine. Pentru că este foarte important să pregătim tineri care să dorească să se implice, care să înțeleagă că în viață trebuie să și oferi, nu numai să primești.

#AdobeFoundation #SpecialOlympicsRomania

Lasa un comentariu