Cu toată puterea înainte pentru Special Olympics Invitational Games în Malta, 2022

Distribuie:

În perioada 13 – 18 mai 2022 o delegație a Special Olympics România va participa cu un grup de 12 sportivi și 4 antrenori la competiția Special Olympics Invitational Games în Malta. Campionii Special Olympics sunt din Cluj, Botoșani, Iași, Baia-Mare, Arad și Timișoara și vor concura la trei sporturi: atletism, bocce și înot. Sportivii vor fi încurajați și de un grup de părinți și prieteni care le vor face galerie pe terenul de joc!

Informații oficiale despre eveniment

Guvernul Maltei a semnat oficial angajamentul de a găzdui Special Olympics Invitational Games Malta 2022, un eveniment care va reuni peste 450 de sportivi din întreaga Europă, care se vor aduna pentru a concura în diferite sporturi. Memorandumul de Înțelegere prevede că Guvernul maltez va investi resurse și fonduri în organizarea unui eveniment incluziv pentru toți sportivii, pentru a-și prezenta priceperea, munca și determinarea în competiții. Secretarul permanent în Ministerul pentru Incluziune și Bunăstare Socială, Matthew Vella, Directorul Național al Special Olympics Malta, Anna Calleja și Presedintele și Directorul General al Special Olympics Europa Eurasia, David Evanghelista au semnat Memorandumul de Înțelegere în timpul unei ceremonii formale.

Vorbind la ceremonie, înotătoarea Special Olympics Malta, Maria James, a povestit despre experiența ei personală ca reprezentantă a Maltei la Abu Dhabi in anul 2019, în timpul Jocurilor Mondiale Special Olympics, unde a câștigat medalia de argint la proba de 100 de metri stil liber. Ea a explicat curajul și fericirea pe care le-a simțit atunci când a fost acceptată, inclusă și lăudată de mulți oameni din diferite culturi. Acum așteaptă cu nerăbdare să urmeze sportivii, antrenorii și suporterii din întreaga lume în Malta!

Dr. Lydia Abela, pPreședintele Special Olympics Malta a vorbit, de asemenea, la ceremonie, adăugând: „Maltezii și gozitenii (locuitori ai insulei Gozo) vor fi implicați în fiecare fază a evenimentului, deoarece suntem hotărâți să facem ca aceste Jocuri să fie Jocurile Oamenilor, care insuflă încredere sportivilor, le sărbătoresc talentele și arată că această țară este un model de egalitate”.

David Evangelista, Președinte și Director General Special Olympics Europa Eurasia, a subliniat modul în care Jocurile vor celebra spiritul uman și demnitatea umană – celebrând ideile Europei: unitate, incluziune și solidaritate. El a remarcat cum COVID-19 a fost un element atât de disruptiv în întreaga lume, dar că acum suntem gata să inaugurăm o nouă eră de incluziune în Malta, în Europa și nu numai, cu aceste Jocuri.

Vă vom ține la curent cu aventurile echipei din România!

#HaiTeamRomania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut