Curs de nutriție SOfit – Cum să faci cumpărături sănătoase

Curs de nutriție SOfit – Cum să faci cumpărături sănătoase

București, 17 octombrie – 19 sportivi Special Olympics și părinți au participat, astăzi, la un curs de nutriție, organizat în cadrul proiectul de sănătate holistică SOfit derulat de Special Olympics România. Tinerii sportivi și familiile acestora au aflat mici secrete de la nutriționist despre cum se vând alimentele în supermarket și cum se pot hrăni sănătos. Nutriționistul Mihaela Turbureanu a distribuit inclusiv o listă completă a E-urilor și alimentele în care se găsesc, dar și câteva modele de listă de cumpărături, un plan săptămânal de alimentație și un jurnal alimentar zilnic. Cursul de nutriție a fost găzduit de British Council România.

dsc_7627 dsc_7639  dsc_7617 dsc_7649

Programul SOfit presupune o abordare unificată a stării de bine. În cadrul acestui program, timp de trei cicluri a câte opt săptămâni, sportivii și partenerii lor (părinți, însoțitori sau prieteni fără dizabilități) sunt ghidați, educați și încurajați să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea nivelului de activități fizice și prin îmbunătățirea comportamentului nutrițional. Fundația Special Olympics din România implementează acest program in București, Târgoviște și Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor locali din cele trei orașe. Până la 31 decembrie 2016 vom implica: 90 de sportivi cu dizabilități intelectuale, 90 de parteneri fără dizabilități, 15 voluntari și 9 specialiști/traineri.
Programul SOfit a fost creat de Special Olympics Minnesota (Statele Unite ale Americii) și este implementat la nivel global cu sprijinul companiei Finish Line.

sofit-ro-mono-fondverde                         SO Logo Print 3                                bc-logo_blue

Lasa un comentariu