Dăm startul sesiunilor live de yoga în comunitatea Special Olympics România

Distribuie:

Yoga este o practică străveche, care prin excelență aduce în echilibru corpul, mintea și spiritul. Totodată, acestei părți i se adaugă toate adaptările moderne, una dintre ele fiind terapia prin yoga.

Terapia prin yoga se bazează pe tradiția practicii yoga, dar este influențată și de cele mai recente cercetări medicale. Este o abordare personalizată, care se uită la beneficiar într-un mod integrat, unic, și nu doar la afecțiunea de care suferă. În terapia prin yoga, pornim de la premisa că este nevoie să restabilim legătura dintre minte, corp & respirație.

Anumite posturi din yoga ne ajută să ne întindem, să dobândim mai multă forță și să sporim tonusul în tot corpul. De asemenea, organele interne beneficiază de pe urma practicii, iar glandele endocrine sunt revitalizate. Printre beneficiile yoga pentru BRAVII Special Olympics se numără:

  • Îmbunătățirea sistemului nervos central, responsabil cu funcționarea creierului și a coloanei vertebrale
  • Creșterea capacității de concentrare și a memoriei
  • Reglarea somnului și a tiparelor de odihnă
  • Conștientizarea corpului în spațiu
  • Creșterea stimei de sine
  • Menținerea unei greutăți sănătoase
  • Spiritul ludic, dat de practicarea în siguranță a unor exerciții distractive

Eu sunt Anca Amariei și mă bucur să începem săptămânal sesiunile de yoga în comunitatea Special Olympics România de sâmbătă, 7 noiembrie, ora 09:30, live pe pagina de Facebook Special Olympics România.

Consider că yoga ar trebui să fie cu-adevărat pentru oricine, indiferent de vârstă, gen, condiție fizică. Cred într-o practică accesibilă, incluzivă, personalizată pentru orice nevoie de echilibrare a ansamblului minte-corp. Mai cred că yoga merită un loc de cinste în studiouri, școli, corporații, spații de co-working și centre de îngrijire – pentru că este un instrument care și-a dovedit eficiența în îmbunătățirea stării de bine și a sănătății în general.

Toată această perspectivă nouă am dobândit-o după cele peste 800 de ore de studiu la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam, singura școală din Europa acreditată de Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga (IAYT). Sunt prima studentă româncă a școlii, ceea ce îmi aduce o mare onoare și responsabilitate în același timp. Abia aștept să fac cunoscută și în Romania terapia prin yoga practicată după protocolul IAYT și să ajut astfel cât mai multe comunități vulnerabile.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut