De ziua internațională a Sindromului Down, premiază un CAMPION

Distribuie:

Ca în fiecare an, Special Olympics România provoacă lumea să fie #Socksy cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down (21 Martie). Vrem ca toți să știe ce înseamnă Sindrom Down, cum sunt persoanele acestea și ce potențial au ele. La Special Olympics România, incluziunea se face în primul rând prin sport și de aceea în 2021 ne-am propus să te provocăm să PREMIEZI UN CAMPION.

Pentru început, vrem să #FiiSocksy de Ziua Mondială a Sindromului Down și să porți șosete desperecheate! Aceasta este provocarea (și) din acest an a Special Olympics România, pentru a celelebra faptul că suntem diferiți.

De ce șosete colorate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.

Dacă vrei să arăți că-ți pasă și dorești să sărbătorești abilitățile și potențialul persoanelor cu Sindrom Down poartă șosete desperecheate cât mai colorate și postează o poză amuzantă pe conturile de social media alături de hashtag-urile #FiiSocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania. Sau trimite fotografiile tale la generatia_unificata@specialolympics.ro.

Povestea se poate continua dacă decizi că vrei să Premiezi un Campion. Sau îi poți invita pe alții să facă asta, donând 21 de lei pe 21 Martie, pentru a premia un Campion – https://specialolympics.ro/implica-te/doneaza/. După cum știi, fiecare competiție Special Olympics se încheie pentru BRAVI pe podium – cu o medalie, o diplomă și un tricou. E dovedit că sportul ajută persoanele cu dizabilități intelectuale și le crește stima de sine. FSOR organizează competiții sportive și contribuie la incuziunea socială a acestora.

Fii următorul motiv de bucurie pentru BRAVI! Invită-i și pe alții să se alăture demersului nostru (printr-un share la acest link)!
Despre Sindromul Down

Sindromul Down este termenul folosit pentru un set de simptome cognitive si fizice care pot rezulta din existența unui cromozom 21 în plus (trisomia 21). Sindromul Down este cea mai frecventă cauză cromozomială pentru dizabilitatea ușoară spre moderată.

În general, copiii cu sindrom Down se dezvoltă comportamental mai lent decât alți copii. Cauza apariției trisomiei 21 este necunoscută.

Dezvoltarea fizică a copiilor cu Sindrom Down este, adeseori, mai lentă decât în cazul celor fără sindrom Down. De exemplu, din cauza musculaturii slab tonifiate, un copil cu Sindrom Down învață mai greu să se sucească de pe o parte pe alta, să stea, să se așeze și să meargă. În ciuda acestei lentori, copiii cu sindrom Down pot participa la activități pe care le fac, în mod obișnuit, copiii fără dizabilități. Primilor le va lua mai mult timp să facă unele lucruri, însă într-un final le pot face pe cele mai multe dintre ele.

Problemele cognitive – gândire și învățare – sunt caracteristice persoanelor cu sindrom Down și sunt, de obicei, moderate. Printre problemele cognitive și comportamentale se numără: deficitul de atenție, comportamentul impulsiv, învățarea lentă și întârzierea în vorbire.

Cu toate acestea, nimic nu îi împiedică să iasă din casă și să facă sport pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât problemele de sănătate asociate (probleme hormonale și glandulare, pierdere a auzului și a văzului, precum și probleme cardiace ) se pot agrava dacă nu fac acest lucru.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut