DECLARAȚIE CU PRIVIRE LA JOCURILE MONDIALE DE IARNĂ KAZAN

Distribuie:

3 martie 2022

Cu tristețe, dezamăgire și profundă frustrare, Special Olympics International anunță astăzi că nu vom organiza Jocurile Mondiale de Iarnă la Kazan, Rusia, care fuseseră programate începând cu 21 ianuarie 2023.

Timp de mai bine de jumătate de secol, sportivii, voluntarii, familiile și colegii de la Special Olympics au reprezentat o forță apolitică, non-partizană pentru demnitatea, bucuria și incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale din întreaga lume. În acest spirit, mișcarea noastră a luat viață în comunități din peste 190 de țări. Filosofia noastră a fost simplă: vrem să lucrăm cu țări, orașe, sate, comunități, școli și cluburi din întreaga lume care doresc să se alăture mișcării noastre pentru a îmbunătăți respectul, oportunitățile și vocea pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, prietenii și familiile acestora. Singura noastră limitare este capacitatea noastră de a proteja eficacitatea și independența organizației noastre și siguranța sportivilor și a comunității noastre.

Nu mai putem asigura desfășurarea în mod eficient a Jocurilor Mondiale de Iarnă de la Kazan și siguranța sportivilor și comunității noastre. Violența îngrozitoare din Ucraina, sancțiunile ample puse în aplicare de comunitatea internațională și incertitudinea și teama trăite în întreaga lume fac imposibilă continuarea. Suntem devastați de teama și distrugerea pe care le trăiesc sportivii și comunitatea noastră din Ucraina. Persoanele cu dizabilități intelectuale suferă în mod disproporționat, nedrept și tragic în acest război, așa cum au suferit în timpul pandemiei. Ne unim milioanelor de voci din întreaga lume care cer pacea și încetarea imediată a violenței.

Anularea Jocurilor Mondiale este devastatoare pentru noi, pentru sportivii noștri din Ucraina, pentru sportivii noștri din Rusia și pentru sportivii noștri din întreaga lume care s-au antrenat ani de zile pentru a concura. Suntem recunoscători oamenilor cu bunăvoință din Rusia și din întreaga lume care au lucrat ani de zile pentru ca aceste jocuri să fie un succes și, deși jocurile nu vor avea loc, ne angajăm să continuăm să lucrăm cu Programul Special Olympics de acolo, acum și în viitor.

Rămânem hotărâți în angajamentul nostru față de sportivii noștri, indiferent de granițele politice, naționale sau de altă natură. Suntem o comunitate de oameni care nu doresc să fie opriți de nimic pentru a crea o mișcare mondială de incluziune, în care sportivii noștri  să conducă prin cuvânt, prin viziune și prin exemplu. Vom rămâne concentrați asupra acelei misiuni în moduri noi și mai puternice în zilele, lunile și anii următori.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut