Consiliul Director

Mădălina Georgescu •

Este începând cu decembrie 2020 Președinte al Consiliului Director. Ea este medic ORL, cu competență în Audiologie, conferențiar universitar UMF “Carol Davila” București, cu o experiență clinică în domeniul tulburărilor de auz și de echilibru de peste 15 ani.

În afara activității clinice, didactice și de cercetare în domeniile amintite, face parte din Programele naționale de Implant cohlear și de Screening auditiv la nou-născut de la înființarea lor în România – 2000 și, respectiv, 2006. Din 2009, s-a alăturat ca voluntar organizației Special Olympics Romania din poziția de Director clinic al disciplinei de sănătate Healthy Hearing și a participat la organizarea și coordonarea sesiunilor de screening auditiv la sportivii cu dizabilități intelectuale care au participat la manifestările sportive locale și regionale organizate anual de SOR. Interesul pentru redarea auzului normal copiilor hipoacuzici și asigurarea unor oportunități de dezvoltare egale cu ale copiilor auzitori, precum și preocupările pentru creșterea calității vieții persoanelor hipoacuzice și cu dizabilități intelectuale sunt recunoscute prin poziția de Vicepreședinte al Societății Române de Audiologie și Patologie a Comunicării, precum și prin apartenența la grupul de lucru al EFAS (Federația Europeană a Societăților de Audiologie) dedicat Audiologiei și dizabilităților intelectuale.

luliana Popescu •

Membru în Consiliul Director din 2019 este fost voluntar și coordonator Social Media la Special Olympics România. Iuliana are experiență în PR și media și iubește spiritul Special Olympics. A rămas cu sufletul alături de BRAVI.

Elena Șerban •

Este psihoterapeut, supervisor și trainer cu o experiență de peste 15 ani, licențiată în psihoterapie Adleriana și master în psihoterapie cognitiv-comportamentală. Este fondator al Centrului educațional Adlerian și co-fondator al Institutului de Psihologie și Psihoterapie Adleriană. În cadrul Special Olympics coordoneaza proiectul Strong Minds.

Elena a fost directorul Fundației Vodafone în perioada 1998-2012 și are o experiență de 20 de ani în implementarea și administrarea programelor sociale, dar și in activități directe cu copii și familii.

Mihai Arsenie •

Mihai este Sportivul Lider model pentru toti ceilalti. Protagonistul reality-show-ului ”Down the Road. Aventura” (de la TVR 1), in prezent el este angajat la o cafenea sociala din Cluj-Napoca.

A participat din partea Special Olympics la Dublin, la un workshop internațional pentru dezvoltarea conceptului de leadership unificat! La 31 de ani, #BRAVUL Mihai contribuie cum poate la a arăta lumii abilitățile pe care le dețin persoanele ca el (cu Sindrom Down).

Katharina Kiss •

A lucrat la Special Olympics România din 2004. Ea s-a ocupat de coordonarea activităților Healthy Athletes (HA), fiind și Director Clinic FUNfitness. A fost voluntar HA la Jocuri Mondiale, este antrenor de schi alpin, a participat la toate edițiile Jocurilor Naționale Special Olympics România din 2004 până în 2019 – cu excepția anului 2015. A fost Adviser regional SOEE pe FUNfitness. O perioadă a fost și PR și Director de marketing la SOR. A absolvit UNEFS.

Ing. Ciprian Dobrin • membru Consiliul Director

S-a alăturat Consiliului Director al Special Olympics România din decembrie 2020. Domnia sa este General Manager al companiei UWA-CO. SRL și promotor al Sporturilor Unificate Special Olympics, în mod deosebit al Fotbalului Unificat.

Ioana Baltag • membru în Consiliul Director

S-a alăturat Consiliului Director al Special Olympics România din 2022.

Echipa Special Olympics România

Cristian Ispas • Director Național

Dacă nu ar fi prezent la interviurile de angajare, ai spune că este unul din colegii cu care împarți un loc la masă în bucătărie, faci o partidă de ping-pong sau joci un baschet în scaun cu rotile. Cristian Ispas este șeful nostru al celor de la Special Olympics (din 2003), dar și fondatorul (1995) și directorul general al Fundației Motivation. Pentru copiii salvați de la Tâncăbești începând cu 2003 de care are grijă Fundația Motivation chiar dacă au împlinit 18 ani – el este ”tatăl” mult dorit.

Inginer electrotehnist la bază, Cristi iubește sportul și de cele mai multe ori îl vezi îmbrăcat în trening și pe teren alături de sportivii Special Olympics România sau alături de cei în scaun rulant (l-am văzut chiar jucând baschet în scaun rulant). A jucat fotbal si iubește multe dintre sporturile cu mingea.

Crede că există un balans între ce faci și ce primești și crede în principiul ”Dăruind vei dobândi și tu!” (primul om in scaun rulant pe care l-a cunoscut in 1992, foarte bun prieten si astazi, Costică Brânzaru de la Topoloveni chiar a creat o organizație cu acest nume). Este un tip optimist, uneori prea optimist.

Nu-i place să vorbească de viața personală, dar nici nu face un secret din asta dacă îl întrebi. Ține foarte mult la corectitudine, la respectarea promisiunilor, ajunge întotdeauna înainte la întâlniri și-i pare rău că de prea multe ori a avut încredere în oameni care l-au dezamăgit.

Are două fiice, una de 34 de ani și una de 13 ani și și-ar dori să le poată insufla dragostea pentru tradițiile familiei, pentru locul in care s-a nascut si unde locuieste si acum.

Nu este exclus să-l vedeți în grădină plantând ceva, îngrijind copacii sau urmărind cu mare interes vreun film de-al lui Robert de Niro, al cărui fan este (film preferat – Once Upon a Time in America).

Viorel Gabriel Mocanu • Director Sportiv

Emilia Ispas • Director Programe Educaționale ”Școala Generației Unificate”

A început să lucreze la Special Olympics în ianuarie 2004, când avea 24 de ani, și de atunci nu s-a mai oprit. An de an a mers în toată țara alături de colegii sai, pe care îi considera cei mai buni prieteni și parte din familia sa și a luptat alături de ei pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, EROII ei. „Sunt încăpățânată, organizată și cu foarte multă rabdare, iar lucrul pe care îl urâsc cel mai tare este să renunț. Din 2018 am început să fac colaje în care îmi pun frânturi din povestea mea. Nu mi-au placut niciodata examenele și îmi este teamă de singurătate iar din anul 2015 am înțeles că cel mai prețios lucru pe care îl avem este sănătatea și iubirea celor din jur. Îmi plac serialele iar la filmul „Mândrie și Prejudecată” (varianta 2005) m-aș uita ore în șir! Sunt oricând pregătită  să încep o nouă colecție: am o colecție considerabilă de globuri de Craciun, pixuri și de insigne cu Special Olympics (cum altfel!!!). Nu îmi plac deloc schimbările așa că peste încă 15 ani aș vrea să fiu tot aici în lumea pe care o cunosc și o iubesc foarte mult, lumea Special Olympics”, spune Emilia despre ea și echipa Special Olympics.

Roxana Ossian • Coordonator Programe ”Sportivi Tineri” și ”Rețeaua de Sprijin Familial”

Roxana lucrează la Special Olympics România din 2005, an în care s-a îndrăgostit iremediabil de tot ceea ce înseamnă SOR. În 2018 s-a apucat să învețe limba maghiară…dar încă mai trebuie să persevereze. Este însă extrem de perseverentă când vine vorba despre sportivii Special Olympics România, pe care îi place să îi vadă progresând, mai ales la schi (unul din sporturile ei preferate). Iubește teatrul (recomandă cu încredere piesele de la Teatrul Maghiar Cluj) și muntele, dar nu ajunge în drumeții pe cât de des și-ar dori. ”Mă impresionează oamenii care continuă să lupte, indiferent ce se întâmplă în viețile lor. În anii petrecuți la SOR am învățat foarte multe de la colegi, de la voluntari, de la membri de familie ai sportivilor noștri – sunt experiențe neprețuite. Am oameni minunați în jur și parte din ceea ce sunt li se datorează lor. Am și-o tristețe mare, că tata nu mai este printre noi. Mi-e teamă de regimurile totalitare și de alienare… Sunt optimistă și dezordonată. Și sper să rămân tot așa” – spune Roxana.

Gabi Mihaela Comănescu • Manager Proiect, Coordonator Program Angajare

Alexandra Catrina • Coordonator Program Sportivi Lideri și Formare, Special Olympics Romania

În ultimii cinci ani Alexandra a activat în domeniul dizabilității, iar din 2016 este prietena de nădejde a Special Olympics România. Atunci când nu organizează mici sesiuni de instruire pentru elevii din școlile de masă sau pentru cei cu dizabilități intelectuale cu scopul de a-i aduce mai aproape unii de alții și, respectiv, de a-i sprijini să devină catalizatori ai integrării în comunitate, Alexandra aleargă la maratoane. S-a inspirat de la sportivii Special Olympics și a învățat că atunci când nu mai poți, mai poți un pic; poartă cu mândrie tricoul Special Olympics România la fiecare competiție sportivă și este convinsă că valorizarea și capacitarea celor de lângă noi îi aduce mai aproape de împlinirea potențialului lor.

Îi plac plimbările lungi și drumețiile montane, motiv pentru care în 2017 a parcurs pe jos 600 de km, o bună parte din Camino de Santiago, dar nu ar spune Nu la niciun apus în Vama Veche sau la un concert Metallica.

 

Oana Grecea • Coordonator PR Special Olympics Romania

Oana este o admiratoare a lui Richard Branson (fondatorul brandului Virgin din UK) și adeptă a stilului lui: ”Nu riști, nu câștigi!” O ambiționează și inspiră discursurile TED pentru că simte că învață mereu ceva din ele și îl recomandă pe cel mai vizionat – Cum școlile distrug creativitatea copiilor – https://bit.ly/2Vxcgdf,și cărțile cu povești reale/contemporane. Îi place să citească, să bucătărească (în special în vase de cupru) și să spună lucrurilor pe nume. Uneori și să scrie, dacă are timpul, inspirația și cadrul (are un blog despre experiențe personale și cărți, dar și un site de rețete video de care nu s-a mai ocupat demult). Îi plac bijuteriile zornăitoare și colecțioanează semne de carte.

Nu suportă prostia și nedreptatea. Îi place punctualitatea și să se țină de cuvânt. Oana spune despre ea că este hotărâtă, energică, maniacă și nu se poate relaxa până când lucrurile în jurul ei nu sunt așa cum își dorește să fie. Plânge des, poate fi înțelegătoare dar și dură, mai ales cu fata ei, Maria.

Intenționează să călătorească mai mult, să stea mai mult cu prietenii, să-și dedice timp pentru ea, să învețe să se relaxeze și așteaptă un imbold pentru a face sport. La Special Olympics a găsit un colectiv calm, care nu o agită și de la care simte că învață în fiecare zi să fie altruitstă, pozitivă și să facă mișcare.

”Decât să trudești ca un rob pe niște tabele în Excel, nu ar fi mai bine să ții un blog și să-ți ții prezentarea sub forma unei povești? Oamenii comunică prin povești, prin narațiuni. Cum bine spunea scriitorul Lawrence Wechsler în The New York Journalism, oamenii au glande care secretă tot felul de substanțe. Dar mintea umană secretă povești. Trăim narațiuni. Acesta este singurul mod în care știm să trăim și să percepem orice și el este gloria noastră” – Richard Branson.

Anda Elena Mândru • Coordonator activități în școli

Anda a lucrat intai ca voluntar cu Special Olympics din 2009. Îi place să călătorească, să descopere natura și iubește momentul când apare curcubeul. Îi place mirosul de cafea și să savureze o cafea bună alături de oameni dragi. Nu îi place agitația, cearta și să fie pe grabă.

Îi place mult Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry și în special citatul de mai jos:

„Oamenii de pe meleagurile tale, zise Micul Prinț, cresc cinci mii de trandafiri într-o singură grădină… şi tot nu găsesc ceea ce caută. (…) Şi totuşi ceea ce caută ei ar putea fi găsit într-o singură floare sau într-un strop de apă. (…) Ochii însă sunt orbi. Cu inima trebuie să cauţi!”

Andrei Lucian Anuțoiu • Instructor Fitness, asistent programe sportive

Ioana Crăciunaș • Voluntar Sportivi Lideri

Ioana Purghel • Responsabil financiar Special Olympics Romania

Alexandru Mănăilă • IT Specialist, Voluntar la Special Olympics Romania

Amelia Păltinișeanu • Asistent Programe

Bianca Ignat • Asistent Programe

Ioana Toader • Resurse Umane, GDPR

Elena Chiriță • Jurist

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut